HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Datça'da Ankara'daki kanlı saldırı lanetlendi

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, Berkin Elvan Anıtı önünde toplanan bir grup, Ankara'daki kanlı saldırıyı lanetledi.

Datça'da Ankara'daki kanlı saldırı lanetlendi

CHP, HDP, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Derneği ve Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, 'Ankara'da Katliam var: İnadına Barış' yazılı pankart açıp, bir süre oturma eylemi yaptı. HDP Muğla 1. sıra milletvekili adayı Hürriyet Karadeniz burada yaptığı konuşmada, inadına barış demeye devam edeceklerini belirterek, "Bu ülkeyi bunların kanlı ellerine bırakmayacağız" dedi.

CHP Datça İlçe Başkanı Aytaç Kurt ise saldırıyı lanetleyerek, "İçinden geçmekte olduğumuz bu karanlığın faillerinin bir an önce bulunarak adalet önüne çıkartılmasını istiyoruz. Güvenlik ve istihbarat kurumlarının hangi gerekçeyle böyle büyük bir zaaf içerisinde olduğunun araştırılmasını talep ediyoruz. Bu olayda ihmali olan tüm siyasi sorumluların gecikmiş de olsa istifa etmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar da konuşmasında, yaklaşan seçimler öncesi yaşanan kanlı saldırılarak dikkat çekerek, "İki ay önce 'Erken seçimler yapılmaz' dediler. 'Türkiye'yi savaşa götürür, bu seçimi yine yaptırmaz' dediler. Bugün, iki ay önce konuşulanlar, senaryosu yazılmış, önümüze geliyor. Ne olursa olsun. 'Önce demokrasi' diyoruz. Biz, bu seçimleri yapacağız. AKP'yi, bu ülkeden barışla, sevgiyle, demokrasiyle yok edeceğiz. Onları silip süpüreceğiz. Sarayı da elerinden alıp başlarına çalacağız" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler