HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu, Bank Asya kararı konusunda açıklama yaptı

Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke Tv ortak yayınında konuşarak Bank Asya hakkında verilen kararla ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, Bank Asya'ya el konmasının siyasi bir karar olmadığını belirtti.

Davutoğlu, Bank Asya kararı konusunda açıklama yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke Tv'nin ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Bank Asya'ya TMSF'nin el koymasının hakkında konuştu. Bank Asya'ya el konmasının siyasi bir karar olmadığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, Bank Asya'ya el konmasının hukuki kriterlere uyulmadığından kaynaklandığını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bank Asya ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

'KARAR SİYASİ DEĞİL, HUKUKİ'

“(Bank Asya) Hukuki bir karardır, talimatla yönlendirilen siyasi hiçbir boyutu yoktur. Hukuki kriterler herkes için her marka için geçerli olan kriterlerdir. BDDK herkesten istediği imtiyazlı ortakların bilgilerini istiyor, süre veriyor, 185 ortaktan 63’ünün ismi veriliyor, onlar da eksik, yani karanlık, gölge altında bir hisse var. 63 hisse yüzde 37’ye tekabül ediyor. 185 ortağın ismi verilse de BDDK bu kararı aldıysa tartışılır, ama verilmedi, hem bir şeyler saklanıyor hem tasarruf sahiplerinin hakları ihlal ediliyor. Açık bir ihlal söz konusuyken BDDK, TMSF’nin susup beklemesi mi gerekecekti. Bunu bir başka banka da yapsa aynı şey olurdu. 122 isim bilinmiyorsa ortada şüpheli bir durum var demektir. Ortada ayrımcı, ön yargılı bir tutum yok, hukuki süreçler izlenip gereken yapılmıştır."

'BANKACILIK SİSTEMİ BU KARARDAN ETKİLENMEZ'

"Niye dini cemaat mahiyeti taşıyan bir grubun bankası var, savcısı, hukuku, medya ayağı var. Bu faaliyetleri herkes yapabilir ama koordineli bir şekilde toplum hayatına kendi istediği düzeni getirmeye yönelik bir hedef doğrultusunda yapılıyorsa bu kabul edilemez. Dini faaliyeti bürokratik, ekonomik faaliyete dönüştürüp siyasi bir gündem dayatmak çizgi dışına çıkmaktır, bu da diğer kesimleri rahatsız eder, buna izin verilmez. Bankacılık sistemi bu karardan etkilenmez, herkes bunun objektif bir karar olduğunu biliyor, kurallara uyanlar rahatsız olmayacaktır. Burada devletin takması diye bir şey olmaz. Sen görevini yapıp kurallara uyarsan kimse sana ön yargılı yaklaşmaz. Eşit yarışta elde ettikleri gücü diğerlerini tasfiye edilmesi gereken düşman olarak görmeye başlanırsa o yapı bir habis ur haline gelir."

'İYİLİK DIŞINDA NE GÖRDÜLER'

"(Fettullah Gülen’in pasaportunun iptali) Hukuk içinde yapıldı. (Gülen’in New York Times’taki yazısı) Ceketinin bile olmadığını söyleyen, orada inzivada olduğunu söyleyen bir kişi niye New York Times’a yazı yazar, niye ülkesini şikayet eder, ne gördü bu ülkeden, hükümetten iyilik dışında, demokratik imkanları kullanma dışında, okuyunca çok üzüldüm, öfkelendim."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler