HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Holokost vahşetinin yeniden yaşanması önlenmeli

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bilkent Üniversitesinde yapılan "Holokost Kurbanlarını Anma Töreni"ne bir mesaj gönderdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarihin insanlığa karşı işlenmiş en acımasız suçu olan Holokost'u şiddetle kınadığını belirterek, "Tarihteki bu kara lekeyi hatırlamak her seferinde vicdanlarımızda derin yaralar açsa da, bugün bizlere düşen görev, tarihten gerekli dersleri çıkarmak ve bu büyük vahşetin yeniden yaşanmasını önlemektir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Bilkent Üniversitesinde yapılan "Holokost Kurbanlarını Anma Töreni"ne bir mesaj gönderdi. Tarihin en büyük suçu olan ve 6 milyondan fazla masum insanın ölümüyle sonuçlanan Holokost sırasındaki en vahşice katliamların gerçekleştirildiği Auschwitz-Birkenau kampının kurtarılışına tekabül eden 27 Ocak gününde, Holokost sırasında yaşamını yitiren milyonlarca masum insanın acısını paylaştıklarını bildiren Başbakan Davutoğlu, "Tarihteki bu kara lekeyi hatırlamak her seferinde vicdanlarımızda derin yaralar açsa da, bugün bizlere düşen görev, tarihten gerekli dersleri çıkarmak ve bu büyük vahşetin yeniden yaşanmasını önlemektir" dedi.

Türkiye'nin bu anlayışla Türkiye 2008 yılından beri Uluslararası Holokost Anma İttifakı toplantılarına gözlemci olarak iştirak ettiğini ve söz konusu kuruluşun faaliyetlerine etkin biçimde katkı sağladığını belirten Davutoğlu, "2011 yılından beri Musevi Cemaatimiz tarafından İstanbul'daki sinagoglarda gerçekleştirilen ve geçen sene de Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen anma törenlerinin, bu sene Bilkent Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Sayın TBMM Başkanımızın iştirakiyle başkentimizde gerçekleştirilmesinin ülkemizin Holokost Anma faaliyetlerine verdiği önemin bir diğer göstergesi olduğu kanaatindeyim. Bu vesileyle, bu anlamlı töreni düzenleyen Musevi cemaatimizi ve Bilkent Üniversitesini kutluyorum" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin tarih boyunca yaşadıkları ülkelerde gördükleri zulümden kaçan Musevilere kapılarını açmış ve sığınabilecekleri güvenli bir liman olduğunu belirterek, "Kültürümüzün ve tarihimizin ayrılmaz bir parçası olan Musevi vatandaşlarımız, toplumumuzun diğer unsurlarıyla birlikte, karşılıklı hoşgörü içinde yüzyıllardır uyum içinde yaşamaktadırlar ve yaşamaya da devam edeceklerdir. Bu anlamlı günde, tarihin insanlığa karşı işlenmiş bu en acımasız suçunu şiddetle kınıyor, Holokost sırasında hayatını kaybeden milyonları saygıyla anıyorum" dedi. (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler