HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu İBB'yi ziyaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Kadir Topbaş'tan kentin sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İstanbul, (DHA) Davutoğlu, "İstanbul bize tarihin en büyük emanetidir. Bunu korumak, yaşayan bir şehir olarak geliştirmek çok önemli bir vecibe. Buna çok yoğun bir hassasiyet göstermemiz lazım" dedi.

Topbaş ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, "Bugün hükümet programını sunduktan, müzakereleri tamamladıktan sonra, güvenoyu öncesi ilk ziyaretimi, hepimizin zihninde, ruhunda apayrı bir yeri olan İstanbul'a gerçekleştiriyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ve ekibinin misafiri olduk ve sunuşunu izedim. İstanbul yoğun bir arka planı olan ve modern dönemde sıkıntıları barındıran, şimdi de küresel bir şehir olmaya çalışan dünyanın en büyük şehirlerinden biridir. İstanbul bize tarihin en büyük emanetidir. Bunu korumak, yaşayan bir şehir olarak geliştirmek çok önemli bir vecibe. Buna çok yoğun bir hassasiyet göstermemiz lazım. Bunların devrimsel şekilde dönüşmeye başladığı dönem, sayın Cumhurbaşkanımızın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı devraldığı dönemdir. O dönemi gençler hatırlamaz ama, çöp yığınlarının her yeri kapladığı, Haliç'in çöp deryasına dönüşytüğü bir dönemdi. Şimdi günde 16 bin ton çöp üretiliyor. Ve bunu tek bir zerre kirliliğe sebep vermeden enerjiye dönüştüren bir sistem kuruyor. Tarih bilinci olmayan bir şehrin geleceğe miras bırakması mümkün değil. Bugün ben dinlediklerimden, arkadaşlarımın yaptığı çalışmalardan çok etkilendim. Şehrin ihtiyaçları doğlrultusunda çok önemlli projeler; metro, ulaşım hatlarını ve planlamaları dinledik. İstanbul'un gelecek neslimize intikal edecek yeni ihtiyaçları var. İnşallah ekim ayında daha uzun soluklu bir toplantıda bir araya geleceğiz. Çevre ve doğa güzelliğini koruyarak nasıl BM anlamında siyasi bir merkez, finans merkezi haline getiririz, bunu değerlendireceğiz."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler