HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'ndan Diyarbakır'daki patlamayla ilgili açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır'daki HDP mitingiyle ilgili olarak 1 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Davutoğlu'ndan Diyarbakır'daki patlamayla ilgili açıklama

HDP saldırısının sadece HDP'ye değil tüm partilere yönelik yapıldığını belirten Davutoğlu, "Bu. kirli bir eldir. Bu saldırıyı yapan bütün partilere yapmıştır. Ak Parti'ye de yapmıştır. Nihayetinde Türkiye'de seçime giderken yapılan her saldırı doğrudan Türkiye'ye ve demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Diyarbakırlı vatandaşlarımı da teşekkür ediyorum. Bu saldırı sonrası her hangi bir taşkınlık olmadan devletlerine güvenlerine gösterdiler" diye konuştu.

Bu kirli eli mutlaka ortaya çıkartıp adalete teslim edeceklerini belirten Davutoğlu, gece saat 02.00 sıralarında bir zanlının yakaladığını ve zanlının bağlantıları ile kökeniyle ilgili tüm detaylarında araştırıldığını belirtti. Davutoğlu, ''Dün gece geç vakitte bir zanlı yakalanmıştır. Çok kuvvetli muhtemelen bu işin müsebbibi olan bir zanlı yakalanmıştır. Arkadaşlara bütün bağlantıları ile her türü geçiminin araştırılması talimatını verdim. Şu an tahkikatın güvenliği gereği isim açıklamıyoruz. Ancak çok kuvvetli muhtemelle bir şekilde bu işin kökenine kadar gideceğiz. İnşallah bunu kim yapmış olursa olsun,karşılığı tolere edilmez" diye konuştu.

Davutoğlu, saldırının çok kuvvetli delillerle zanlı üzerinde yoğunlaştığını, yurt dışı bağlantılarında araştırıldığını ve zanlının Diyarbakır'da gözaltına alındığını belirtti. Başbakan Davutoğlu, akşama kadar Konya'da olacağını ve seçim tablosu belli olduktan sonra sonuç ne olursa olsun kamuoyuyla sonucu paylaşacağını belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saat 20.00 sıralarına kadar AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlanan seçim sonuçları takip sistemi aracılığıyla Konya'daki evinde kurulan sistemle takip edeceği ve ardından özel uçakla Ankara'ya geçeceği, seçim sonuçlarına göre de saat 22.00 sıralarında Ak Parti Genel Merkezi'nden balkon konuşması yapması bekleniyor.

CEVDET YILMAZ: FAİL BULUNDU

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın Diclekent semtinde bulunan Şehit Polis Sabri Kün İlköğretim Okulu çıkışında HDP saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Yılmaz, Diyarbakır'daki patlamayla ilgili bir zanlının yakalandığını belirterek, "Az önce sayın Başbakanımızın açıklamaları oldu. Çok kuvvetli bir şüpheyle fail bulunmuş durumda. Çok sevindirici bir haber, bu kadar kısa bir sürede faile ulaşılması taktire şayandır. Emeği geçen tüm kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Olayın failleri bulunduğu ve adalet önünde hesap sorulduğu zaman spekülasyonların önüne geçiliyor. Bu olayın detayları, ilgili bakanlar tarafından uygun zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler