HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ın Musul kentinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in konsolosluk baskınında kaçırılan 49 Türk'ün güvenliğinden emin olduklarını söyledi.

New York'ta bulunan Davutoğlu, Musul'da yaşanan gelişme üzerine programını iptal ederek Türkiye'ye dönüyor.

Davutoğlu, Türkiye'ye hareketi öncesi kısa bir açıklama yaptı.

İlk andan itibaren olayı yakından takip ettiklerini söyleyen Davutoğlu, kaçırılan Türk vatandaşlarının sağlık ve güvenliklerinden belirli ölçülerde haberdar olduklarını söyledi.

Bakan, Türkiye'nin ilk defa böyle bir krizle karşı karşıya olmadığını ifade ederek, "Daha önce de benzer durumlar yaşadık, hedefimiz vatandaşlarımızın sağ sağlim ülkeye dönmesidir" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Musul'da son günlerde artan güvenlik tehdidi nedeniyle alarm halindeydik. Kamuoyuna yansıyan ve yansımayan gelişmeler var. Musul tarihi bağlarımız itibariyle bizim için önemlidir. Irak güçleri IŞİD ilerlemesiyle Musul'u terk etmek zorunda kaldı. Biz 3 gün önce tahliye talimatı gönderdik. Çatışmaların yoğunlaşmasıyla tahliye sırasında doğacak riskin Musul'da kalmalarından daha büyük olacağını düşündük.

Nihai tahliye kararını da oradaki arkadaşlara bıraktık. Konuyla ilgili her türlü tedbir alındı. Musul herhangi bir Irak şehri gibi güvenlik teminatının sağlanması gereken bir şehirdir. Sayın Başbakanımızla sürekli temas halindeyiz. Burada önemli olan vatandaşlarımızın ve diplomatlarımızın sağ salim bir şekilde ülkeye getirilmesidir. Türkiye, ilk defa böyle bir krizle karşılaşmıyor. Daha önce de benzer durumlar yaşadık.

İlk andan itibaren olayı yakından takip ettik, gelişmeleri yakından izledik. Paniğe kapılmadan vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin güvenliğini tehlikeye atmadan bir yol haritası çizmeliyiz. Onların burada sağlimen gelmesi herhangi bir şekilde inisiyatif geliştirmekten daha önemlidir.

İlk andan itibaren istihbarat birimlerimiz, güvenlik görevlilerimiz ve diplomatlarımız bütün kanalları kullanarak vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin sağlıkları ve selametleri konusunda her türlü tedbiri almışlardır. Şu dakika itibariyle de sağlıklarından ve güvenliklerinden belli ölçülerde haberdarız.

Vatandaşlarımıza herhangi bir şekilde zarar geldiğinde gereken karşılık verilir, Türkiye'nin kudretini kimse sınamaya kalkmasın."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler