HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'nun açıklamaları bedelli askerlik bekleyenleri umutlandırdı

Bedelli askerlik bekleyenlerin gözü kulağı Başbakan Davutoğlu'nda. Son kararı Ahmet Davutoğlu verecek.

Davutoğlu'nun açıklamaları bedelli askerlik bekleyenleri umutlandırdı

Bedelli askerlik konusunda son günlerde hareketlilik yaşanıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Avustralya ziyaretinde yaptığı açıklamalar sonrasında bedelli askerlik bekleyenler umutlandı. Milli Savunma Bakanı Yılmaz ise bedelli askerlik konusunda kararı Başbakan Davutoğlu'nun vereceğini ifade etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Yılmaz açıklamasında bedelli askerlik konusunda kararı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun vereceğini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu ise Avusturya ziyaretinde yaptığı açıklamalarla bedelli askerlik konusunda gelişmeleri yakından takip edenleri heyecanlandırdı. Davutoğlu açıklamasında konu hakkında kararı yurda dönüşte vereceklerini söyledi. Daha önceki açıklamasında bedelli askerliğin gündemlerinde olmadığı söyleyen Ahmet Davutoğlu'nun bu açıklaması, bedelli bekleyenlere umut oldu.

Bedelli askerlik konusundaki son uygulamada 70 bin kişi başvuruda bulunmuştu. 30 bin lira bedelle gerçekleşen uygulamadan devletin kasasına 2 milyar 130 milyon lira kalmıştı. Bu kez bahsedilen yaş sınırı ve rakamlar ise öncekine göre daha makul sevilere çekilmiş durumda. Yeni bedelli askerlik için Ankara'da konuşulan rakam 17 bin TL olurken, yaş sınırı ise 25.

Yeni bir bedelli askerlik uygulaması için tartışılan rakam ise 20 bin civarında. Bu rakam üzerinden başvurursa devlet 10 milyar lira alacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler