HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'nun ardından Erdoğan da ziyaretini iptal etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel ziyaretini iptal etmesinin ardından, Erdoğan da, Azerbaycan'a yarın yapacağı ziyareti iptal etti.

Davutoğlu'nun ardından Erdoğan da ziyaretini iptal etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a yarın yapacağı ziyareti iptal etti. Davutoğlu da Brüksel ziyaretini iptal etmişti.

Davutoğlu da Başbakan Davutoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı yakınında yaşanan patlamaya ilişkin, "Patlama bilgisi geldi, bakacağız" açıklamasında bulundu.

Başbakan Davutoğlu, buradan AK Parti Genel Merkezi'ne giderek patlamayla ilgili bilgi aldı. Davutoğlu, Genel Merkez'de yaklaşık 30 dakika kaldı. Başbakan Davutoğlu, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek güvenlik toplantısına katılmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti.

Bu arada Davutoğlu'nun, bu akşam başlayacak Brüksel ziyaretinin iptal edildiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili, "Bir terör örgütü gerçekleştirdi diye duyum var" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bu saldırılarda oluşan kayıplarımızdan çok acı duyuyoruz. Ama mücadele kararlılığımız daha da artıyor. Ülkemizi terörün teslim almasına müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte karşı duracağız. Gün, 'Ben Türkiye'yim' deme günüdür. Terör dehşet ortamı oluşturmak istiyor. Başta medyamızın yayınları olmak üzere hepimiz terörün dehşetin yaymasını engellemeliyiz.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan: "(Ankara'daki patlama) Lanetliyoruz. Hele hele insan haklarıyla ilgili tasarıyı görüştüğümüz bir anda böyle bir patlamayla karşı karşıya kalmak çok üzücü. Lanet olsun bu insanlara, bunları gerçekleştirenlere."

Adalet Bakanı Bozdağ: Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerim

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı sabır dilerim. (AJANSLAR)

Twitter ve Facebook neden yavaşladı

Ankara'nın en merkezi yerinde bu akşam saatlerinde gerçekleştirilen hain saldırının ardından sosyal paylaşım sitelerine erişimde sorunlar yaşandığı belirtildi.

Ankara’daki terör saldırısının ardından Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerine erişimde sorun yaşanırken, kullanıcılar mevcut yavaşlığın Ankara'da meydana gelen saldırı ile ilgili olduğunu belirtiyor.

SEBEP TERÖR SALDIRILARI MI?

Ekşi Sözlük'te de konuyla ilgili açılan başlığın altına yorum yapan kullanıcılar, yaşanan her terör saldırısının ardından benzer yavaşlıkların yaşandığını ifade ederken, internet sitelerini yavaşlatabilmenin teknik olarak mümkün olduğu yorumları yapıldı.

'BANT GENİŞLİĞİ BİRKAÇ TUŞ İLE DARALTILABİLİR...'

Geçtiğimiz Ekim ayında meydana gelen Ankara'daki terör saldırsının ardından söz konusu kısıtlamalarla ilgili açıklama yapan Alternatif Bilişim Derneği Üyesi Barış Büyükakyol ise Türkiye’de Twitter ve Facebook gibi her internet sitesinin kullandığı bir bant genişliği olduğunu belirterek, “Bu bant genişliği birkaç tuşluk işlemle daraltılabilir. Bunu daraltırsanız, geçebilecek veri hacmi düşerek site yavaşlar. Buradaki daraltmaya da ‘throttling’ işlemi denir. Yani Twitter’ın kendi ana sunucusuna giden otoyolun şeritleri kapatılıyor. Yoldan hızlı gidilmiyor” demişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler