HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'nun Ermenistan ziyareti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Ermenistan'a düzenleyeceği ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ermenistan'a düzenleyeceği ziyaretten memnuniyet duyduklarını ve bu ziyaretin bölgesel liderler arasında diyalog için bir fırsat sağlayacağını umduklarını söyledi.

Psaki, günlük basın brifinginde, Davutoğlu'nun Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına katılmak üzere yarın Ermenistan'ın başkenti Erivan'a yapacağı ziyarete dair değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Planlanan ziyaretinden memnuniyet duyuyoruz ve ziyaretinin bölgesel liderler arasında diyalog için bir fırsat sağlayacağını umuyoruz" dedi.

ABD olarak hem Türkiye hem de Ermenistan'a, normalizasyon protokollerini onaylamaları ve komşular arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine, her iki ülke halkları için istihdam ve fırsatlar yaratılmasına yardımcı olabilecek, sınırın açılması gibi somut adımların takipçisi olmaları yönünde çağrıda bulunmaya devam ettiklerini belirten Psaki, "Dolayısıyla ziyareti destekliyoruz ve süreci ileriye taşıyabileceklerine dair umutluyuz" ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler