HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DBP'li Ayna 18 PKK'lının taziyesine katıldı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, çeşitli tarihlerde çıkan çatışmalarda ölen 18 PKK'lı için Şırnak'ta kurulan taziyeye katıldı.

DBP'li Ayna 18 PKK'lının taziyesine katıldı

Taziye çadırına, ölen PKK'lıların fotoğraflar ile Abdullah Öcalan'ın posteri asıldı.

Çeşitli tarihlerde hayatlarını kaybeden 18 PKK'lı için Şırnak'ın Vakıf Kent Mahallesi'nde taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırında okunan mevlidi DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Meya-Der Başkanı Kasım Yiğit, belediye başkanları, hayatlar kaybedenlerin aileleri ile çok sayıda kişi dinledi. Ayna, Kürt coğrafyasında acıların yaşanmaya devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bu coğrafyadaki acı hala bitmedi. Katılım ve şehit tarihlerini görüyoruz. Her gün on yıllardır çocuğundan herhangi bir ses, bir seda, herhangi bir haber duymayan anne, babalarımız her gün televizyonun karşısında oturuyor, açıklanacak şehit listelerini izliyor, duyuyor. 'Benim çocuğum acaba içinde midir?' diye her gün bizlere anne, babalar geliyor; 'Çocuğumdan 15 yıldır haber alamadım' diyor. Bu insanlarin, genç, çocuklarımızın çoğu toplu şekilde daha sivil kıyafetleri üzerinde iken katledildiler. Çocuklarımız üzerinde tam bir katliam uygulandı. Bugün Kürdistan'ın hangi kentine gidersek gidelim, 10, 15, 20 ve 30 şehidin birden toplu taziyelerine rastlıyoruz."

Çocuk ölümlerinin katliam veya soykırım olarak nitelendirilebileceğiini belirten Ayna, barış, çözüm, müzakerelerden söz ederken, 10, 15 günde bir, heyetlerinin devletin heyetlerinin, Abdullah Öcalan ile görüşmelerini sürdürürken, ölüm haberlerini almaya devam ettiklerini söyledi. Ayna, şöyle konuştu:

"Hala öldürülüyoruz. İşte en yakında Cizre'de, enyaşadığımız olaydır. Ama biliyoruz ki Kobani'de yaşandığı gibi her bir ilimizde, her bir ilçemizde de çok yakın zamanda, özgürlüğün barışın, eşitliğin halaylarını kuracağız, onu da biliyoruz. Şehit düşen tek bir arkadaşımızın bile, tek bir arkadaşımızın bile tek damla kanını yerde bırakmayacağız. Onların büyük hayalidir özgürlük, onların büyük hayalidir özgür Kürdistan ve bizler onların bu büyük hayalini, özgür Kürdistanı yaratacağımıza, bir kez daha onların huzurunda söz veriyoruz. Hepimizin, başta ailelerimizin olmak üzere tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler