HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DBP'li belediyeden skandal dergi

Diyarbakır'ın DBP'li Lice Belediyesi bünyesinde yayınlanan dergide, dağa çıkmayı özendiren, teröristleri sevimli gösteren ve terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan içerikler bulunduğu belirlendi. Lice Belediye Başkan Vekili Başak, "Bunlar 5-6 yaşındaki çocuklara, gözümüzden bile sakındığımız yavrularımızın tertemiz zihinlerine terör örgütünü empoze ediyorlarmış. Bunun bir izahı, bir savunması olamaz." açıklamasında bulundu.

DBP'li belediyeden skandal dergi

Diyarbakır'ın DBP'li Lice Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve geçen yıl kapatılan Şahin Öner Eğitim Destek Evinin hazırladığı dergide, dağa çıkmayı özendiren, teröristleri sevimli gösteren ve terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan görseller yer aldığı tespit edildi.

Lice Kaymakamlığı, belediye bünyesinde bulunan ve 5 ve 6 yaş grubundaki çocuklara eğitim verilen Şahin Öner Eğitim Destek Evini, geçen yıl izinsiz faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle kapattı.

Binada yapılan incelemede, bir çuval içinde okul öncesi eğitim alan çocuklar için hazırlandığı belirlenen yayınlar bulundu. Yayınların içeriğini inceleyen ekipler, dergideki görseller ve Kürtçe hikayelerde terör örgütü PKK'yı, teröristleri ve örgütün yaşam tarzını övücü nitelikte, dağa çıkmayı özendiren, teröristleri sevimli gösteren ve örgütün propagandasını yapan unsurlar bulunduğunu belirledi.

SORUMLULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Lice Belediyesi de suç teşkil eden yayınla ilgili dönemin belediye başkanı, başkan yardımcısı, merkezden sorumlu yetkililer ve resmi ya da gönüllü çalışan tüm görevliler, derginin basım ve yayınından sorumlu şahıslar ile yayınevi hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için Lice Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

AA


En Çok Aranan Haberler