HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DEAŞ'ın Türkiye'deki hedefi vali ve kayyumlardı

DEAŞ'ın Türkiye’ye yönelik eylem planlarının hedefine kritik illerdeki valileri, çeşitli kurumlara atanan kayyumları ve kamuoyunda İslami kimliği ön plana çıkan kişileri aldığı belirtiliyor.

Habertürk'ün haberine göre, güvenlik birimlerinin DEAŞ terör örgütüne yönelik önceki gün Türkiye genelinde eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda 748 kişi gözaltına alındı. Örgütün, Türkiye’ye yönelik eylem planlarının hedefinde kritik illerdeki valiler ve bazı belediyelere atanan kayyumların olduğu, sofistike eylemlere yönelebilecekleri istihbaratı alındığı öğrenildi.

29 İLDE OPERASYON

Türkiye genelinde terör örgütü DEAŞ’a yönelik 29 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, 748 kişi gözaltına alındığı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden operasyonlara yönelik yapılan açıklamada, DEAŞ terör örgütünün sansasyonel eylem arayışında olduğu, kadro teminine yönelik propaganda faaliyetlerine hız verdiği, özellikle yayın organlarında Türkiye’yi en önemli eylem hedefi olarak belirlediği ifade edildi. Açıklamada, çatışma bölgeleri ile irtibatlı olduğu değerlendirilen kişi ve gruplara yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda uzun zamandır yürütülen planlı operasyonel çalışmalar neticesinde; ülke genelinde 29 ilde eşzamanlı olarak çalışma başlatıldığı ifade edildi.

Güvenlik yetkililerinden edinilen bilgilere göre; DEAŞ terör örgütü Türkiye’ye yönelik eylem planlarının hedefine kritik illerdeki valiler, çeşitli kurumlara atanan kayyumlar ve kamuoyunda İslami kimliği ön plana çıkan kişileri koydu. Örgüt, sansasyonel eylem hazırlığını, geçen hafta TSK tarafından Suriye’nin kuzeyinde yapılan operasyon sonucu sözde El Bab Valisi Ebu Halid Ürdüni’nin öldürülmesinin intikamı olarak gerekçelendirdi. Örgütün bu olayın ardından “intikam” yemini ederek, Türkiye’de çeşitli eylem ve suikast planları yaptığı kaydedildi.

GECEKONDULARI TERCİH EDİYORLAR

Eşzamanlı büyük operasyonun ardından ulaşılan bilgilere göre, DEAŞ son dönemlerde çeşitli yayın organları üzerinden eylem talimatı vererek militanlarını harekete geçiriyor. Talimatı alan hücrelerin ise derhal eylem için planlamaya gittiği vurgulanıyor.

Hücre yapılanması ve örgütlenmeye giderken kendilerini gizlemek amacıyla kırsal kesimleri tercih eden DEAŞ’ın, eylem talimatları alma ve iletişim sağlamak için de ‘ulak’ ve tek kullanımlık cep telefonu hatları kullandığı belirtildi. Şehir merkezlerindeki yoğun güvenlik önlemlerine takılmamak amacıyla örgüt militanlarının özellikle Suriyelilerin bulunduğu bölgelerdeki gecekonduları tercih ettikleri saptandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler