HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Değmeyin keyfine

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın maskotu yavru fil İzmir, sıcak havadan bunalmasına rağmen havuza girmeye korkuyor.

İzmir’in yardımına yetişen bakıcıları, sevimli yavruyu hortumla yıkayarak serinletiyor. Üzerine sıkılan suyla birlikte kendini yere atan İzmir, yaptığı hareketlerle herkesi kırıp geçiriyor.

Yaz mevsimiyle birlikte artan hava sıcaklığı, insanlar kadar hayvanları da etkiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nın sakinleri ise kendileri için özel hazırlanan yöntemlerle serinliyor. Hayvanların kimi buz kalıplarıyla hazırlanan özel meyveleri yiyerek, kimi de havuzlara girerek bunaltıcı sıcakların etkisini azaltıyor. Türkiye’de doğan ilk fil olma özelliğine sahip olan yavru fil İzmir de günde iki kez 'hortumlu banyo' ile serinliyor.

700 kilo ağırlığa ulaşmasına rağmen hâla küçük bir yavru olan İzmir, annesi Begümcan ile babası Winner’in serinlemek için girdiği havuza girmekten korktuğu için, bakıcıları bu yöntemi tercih ediyor. Yeni doğduğunda şişme havuzlarda yıkanan İzmir, hortumla yıkanma sırasında kelimenin tam anlamıyla kendinden geçiyor. Üzerine sıkılan suyla birlikte kendini yere atan İzmir, yaptığı hareketlerle herkesi kırıp geçiriyor. Sabah akşam yıkanarak serinledikten sonra keyfi yerine gelen sevimli fil İzmir, gölgede güneş ışınlarından korunarak vücut ısısını muhafaza ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler