HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş: Arkadaşlarını ihanetçi ilan ede ede buralara geldiler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Tek bir farklılığa tahammülleri yok. Kendi içlerinde bile yok. Partilerin de dahi farklı tek bir anlayışı kabul etmiyorlar" dedi.

HDP Eş Genel BaşkanıDemirtaş,saat 14:00'de Ümraniye Site Mahallesinde bulunan Koçgiri Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Bilinen eski adıyla 1 Mayıs Mahallesi'nde yüzlerce kişi Demirtaş'ı alkışlar ve sloganlarla karşıladı. Yoğun ilgi altında güçlükle dernek binasına giren Demirtaş, içeride de özellikle kadınlar tarafından coşkuyla karşılandı. Demirtaş'a HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan da eşlik etti.

AKP FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ

Ak Parti'yi freni patlamış bir kamyona benzeten Demirtaş, "Çılgın bir anlayışla, freni patlamış yokuştan aşağı giden, önüne geleni ezen, yok sayan, herkese zarar veren bir noktaya gelmişlerdir. Biz durdurduk onları şimdi. Fakat kamyonun direksiyonundaki şoför kabul etmiyor. 'Yok diyor'. 'Biraz daha gideceğiz'. Şimdi 1 Kasım'da bu kamyonun duvara toslaması gerekiyor. Şoförün başına da öyle şey gelmeli ki, artık insanları eze eze ilerleyemezsin. İnsanları yok saya saya, katlede ede, bu ülkede artık bir adım bile gidemesin. 7 Haziran bir kırılmaydı, bir fırsattı. Bunu ortaya çıkarttık.1 Kasım'ı biz istemedik, onlar istediler ama istediklerine pişman etmemiz lazım" dedi.

IŞİD BELASINI GETİRDİNİZ

AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu, iktidardan düşmemek için halkı tehdit ettiğini söyleyen Demirtaş," Halen 'biz gitsek kontgerilla gelir' diyorlar. Ne gelir ? 'JİTEM gelir'. Zaten iç içesiniz. Onların hiçbirini kaldırmadınız ki. Hiçbirini adam gibi yargılamadınız. Onlarla birlikte bir de üzerine IŞİD belasını getirdiniz ülkeye. Hep birlikte şimdi Türkiye'ye tehdit ediyorlar" dedi.

AKP TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYSUN

AK Parti'nin terörle arasına mesafe koymasını gerektiğini söyleyen Demirtaş, " Ben açık söylüyorum. AKP, IŞİD terörüyle arasına mesafe koymadığı sürece bu ülkede asla rahat edemeyiz. IŞİD terörüyle aranıza net bir mesafe koyun. IŞİD terörünün uzantısı gibi davranmayın. Terörden size fayda gelmez. Hep zarar görürsünüz. Bunlar düzeltilmezse AKP aklını başına almazsa,kendini de ülkeyi de felakete götürmeye devam edecektir" diye konuştu.

"BİR BARIŞ MİTİNGİ DE SİZ YAPIN"

Kendilerinin ateşkes sağlanması için büyük çaba gösterdiğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: Ateşkes kararından daha insani birşey olamaz. 'Durdum, öldürmüyorum' diyen örgüte karşı, 'hayır ben askeri polisi göndereceğim', 'ya kendileri ölürler ya seni öldürürler' diyen bir anlayış barışı savunabilir mi ? Ateşkes için bu kadar uğraştık. Hadi Türkiye toplumu bizim uğraştığımız kadar AKP'ye şimdi ateşkes baskısı yapsın. Biz çalıştık çabaladık. Ankara garında paramparça edildik, yine barıştan vazgeçmedik. Hadi, AKP'nin tabanına şimdi sesleniyorum. Kardeşsek, bir arada yaşamak istiyorsak, sen de kendi partine barış baskısı yap. Sen de kendi partine ateşkes çağrısı yap. Bak biz bütün barışseverler olarak AKP'ye PKK'ya çağrı yapıyoruz. Siz de yapın bir tane. Bir tane miting de siz yapın kardeşlerim. Gece gündüz bak bu insanlar yollarda barış sloganlarıyla yürüyorlar. Polis gazlıyor, copluyor, tutukluyor yine yürüyorlar. Çünkü biliyorlar, barış için sokakta olmazsa, haykırmazsa evlatları ölmeye devam edecek bu insanların. Siz de birgün çıkın sokağa, 'barış istiyoruz' deyin. 'Karşılıklı ateşkes, müzakere istiyoruz' deyin. Madem ki kardeşiz, madem ki bir arada yaşamak istiyoruz, sizler de bu çığlığa sesinizi katın"

ARKADAŞINI İKTİDAR UĞRUNA SATANDAN HER ŞEY BEKLENİR

Ak Partinin kendi içindeki farklılıklara dahi tahammül edemediğini öne süren Demirtaş, "Tek bir farklılığa tahammülleri yok. Kendi içlerinde bile yok. Partilerin de dahi farklı tek bir anlayışı kabul etmiyorlar. Saraya boyun eğmeyen herkesi dışladılar. Saraya boyun eğmeyen herkesi ihanetçi ilan ettiler. Kendi arkadaşlarının, yoldaşlarının omuzlarına basa basa saraya çıktılar. Onları eze eze, beraber parti kurdukları arkadaşlarını ihanetçi ilan ede ede buralara geldiler. Yoldaşını satan, arkadaşını satan herkesi satar. Halkını hayli hayli satar. Emin olun, biz kimiz ki ? Birlikte mücadele ettiği can arkadaşını, en zor günde yan yana durmuş arkadaşını iktidar uğruna satandan her şey beklenir" dedi.

"TOROSLARI HATIRLATIRSANIZ, DİRENMEYİ BİLİRİZ"

Kendilerinin uzlaşmaya açık, konuşulabilecek insanlar olduğunu söyleyen Selahattin Demirtaş, " Bizlerle konuşmayı denesinler, uzlaşmayı denesinler. Biz direnmeyi çok iyi biliriz. Konuşarak sorunları çözme konusunda çok daha ustayız. Zorbalıkla üzerimize gelmeyi bir kez daha denerlerse, biz elimizde ne imkan varsa onunla direniriz. Biz uzlaşılabilen insanlarız. Ülkesini seven, halkını seven insanlarız. Bizimle oturup konuşmayı denerseniz, ülkemizde birçok sorunu çözeriz. Yok bize beyaz Torosları hatırlatırsanız, biz de direnmeyi biliriz" dedi.

DİYARBAKIR'DA SON VEKİLLİĞİ DE ALACAĞIZ

Başbakan Davutoğlu'nun Beyaz Toros çıkışına yönelik eleştirilerini sürdüren Demirtaş sözlerini şöyle tamamladı: Bak Beyaz Toroslar bitti, halk daha güçlü bir şekilde dimdik ayakta. Senin JİTEM’ci faşistlerin savruldu gitti, halk her yerde dimdik ayakta. Bir zamanlar Van ve Diyarbakır sokaklarında Beyaz Toroslar cirit atıyordu ama şimdi orada son 1 milletvekilliği size kaldı, onu da şimdi alacağız inşallah. Ne Beyaz Toros kaldı, ne AKP kaldı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yine geldiği gibi ayrılırken de yoğun ilgi altında, güçlükle aracına binerek Ümraniye'den ayrıldı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler