HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında fezleke

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında fezleke

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Söz konusu isimlerin “dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle” hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Diyarbakır Başsavcılığı, 26 Aralık 2015 tarihinde Diyarbakır Kayapınar Spor Salonunda gerçekleştirilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu’nda sözde “öz yönetim” ilanına ilişkin yaptıkları konuşma nedeniyle Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı.

FEZLEKELER ADALET BAKANLIĞI’NA GÖNDERİLDİ

Soruşturma kapsamında, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ve “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında fezleke hazırlayan başsavcılık, şüphelilerin üzerlerine atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa’nın 83. maddesine istinaden, “dokunulmazlıklarının kaldırılması” talebinde bulundu. Fezleke, Meclis Başkanlığı’na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderildi. (AA)

Demirtaş'ın yaptığı o konuşma;


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler