HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş’tan Cumhuriyet’le dayanışma mesajı: Temel hedef diktatörlük

Demirtaş, Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonun, tek bir muhalefet odağı kalmaması için yürütülen baskıların yeni adımı olarak değerlendirerek, Cumhuriyet’le dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Demirtaş’tan Cumhuriyet’le dayanışma mesajı: Temel hedef diktatörlük

Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) heyetiyle parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile Özgür Kadın Kongresi (KJA) Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata’nın tutuklanmasını ise şöyle değerlendirdi: “Buna tutuklama dersek sanki yargısal bir mekanizma işliyor gibi kabul ederiz. Ortada yargı falan yok. Bu bir kaçırılmadır, rehin almadır. Tutuklama yok. Arkadaşlarımız AKP iktidarı tarafında kaçırılmış ve Diyarbakır’da cezaevi denilen bir yerde rehin tutulmaktadırlar. Bu bir yargı süreci değildir. Adı da tutuklama değildir. Adı kaçırılmadır, rehin alınmadır.”

Birlik çağrısı

Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonun da aynı ‘temel hedef’için başlatıldığını belirten Demirtaş, “Diktatörleşme hedefine doğru adım adım giderken yapılan operasyonlardan biridir. Bu sabah Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon da böyledir. Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma içinde olacağız. Tek bir muhalefet odağı kalmaması için AKP merkezi tarafından koordine edilen baskıların yeni bir aşamasıyla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Baskı dönemlerinin ‘çılgınlık dönemleri’ olduğunu belirterek, herkesi dayanışmaya çağıran HDP lideri şöyle devam etti: “Karşımızda devleti ele geçirmiş zorba bir anlayış var. 15 Temmuz’da darbeciler nasıl kanunu ayaklar altına aldıysa, aynı anlayışla hareket ediyorlar. AKP’nin darbecilerden hiçbir farkı yok. Bu tür diktatör heveslisi rejimler, karşılarında korkmuş ve sinmiş bir toplum yaratmadan başaramazlar. Bütün bu olanlara karşı herkesi bir arada durmaya, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Biz AKP’nin siyasi hedeflerini gerçekleştirmesine engel olacağız.”

‘Seçim yöntemlerine de müdahale edecek’

Demirtaş, Başbakan Binali Yıldırım’ın Türkiye’nin bölünme riski altında olduğu için başkanlık sisteminin gerekli olduğuna ilişkin açıklamalarını da gündemine aldı.

Asıl amacın ‘bilinçaltı bir mesajla HDP’ye karşı başkanlık çevresinde toplanmak’ olduğunu söyleyen Demirtaş, şunları söyledi: “Ülke kim tarafından nasıl bölünecekmiş? Başkanlık olursa ülke bölünmekten nasıl kurtulacakmış? Bunu anlatmıyorlar. Tehditle, şantajla, başkanlık adı altında tek adam rejimini getirme çalışacakları açıktır. Göreceksiniz birçok alanda seçimler kaldırılacak. Saray’daki zat seçimleri gereksiz görüyor. Seçim onun için ayak bağı. Genel seçimlere, seçim yöntemine de müdahale edecektir. AKP’nin yararına bir model dayatacaktır. Onun için seçim bir defa kazanılmıştır, Cumhurbaşkanlığı seçimi. Bununla ömrü boyunca Türkiye’yi yönetme hakkını kazanmıştır. En iyiyi de o bilir. Böyle bakıyor.”

‘Derinden endişeliyiz’

Ortak basın toplantısında konuşan Avrupa Sosyalistleri Partisi Sayın Stanishev de, “Bütün muhalif seslere yönelik bir baskı oluşturulduğunu görüyoruz. Son günlerde de 15 tane medya organları kapatıldı, 10 binden fazla kamu çalışanı görevinden atıldı. Türkiye’nin köklü gazetelerinden olan Cumhuriyet’e de baskın yapıldı. Elbette bu gelişmelerden dolayı derinden endişeliyiz” diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler