HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş'tan Erdoğan'a İsrail göndermesi: Hitler'i biraz geçince az ileride sana mı yetiştiler?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2 yıl önce attığı paylaşıma cevap verdi.

Demirtaş'tan Erdoğan'a İsrail göndermesi: Hitler'i biraz geçince az ileride sana mı yetiştiler?

Türkiye ve İsrail arasından varılan mutabakatın ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Demirtaş, Batman'da partisinin düzenediği iftar programında da '' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Temmuz 2014’te, İsrail’in Gazze’ye saldırılarıyla ilgili attığı, “

Terör devleti İsrail, bir kez daha Gazze'ye saldırdı ve plajda oynayan, masum çocukları vurdu. Bunlar barbarlıkta Hitler'i bile geçtiler” tweet’ini alıntılayan Demirtaş, şunları yazdı:

Sonra ne oldu? Hitleri biraz geçince az ileride sana mı yetiştiler.

​Demirtaş’ın kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşılırken, sosyal medya kullanıcıları HDP Eş Genel Başkanı’na ‘

Cumhurbaşkanına hakaret’ davaları sebebiyle dikkatli olması uyarısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, İsrail'le Türkiye arasında varılan mutabakatla ilgili açıklama yaptı. Demirtaş mutabakatla ilgili, "Hepsini kendi çıkarlarına satan bir anlayış." dedi.

"İSRAİL’LE ANLAŞARAK, AKP’YE OY VERENLERİ ALDATTILAR"

İsrail’le yeniden ilişkilerin düzelmesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan HDP Eş Başkanı Demirtaş, AK Parti’ye oy verenlerin aldatıldığını öne sürdü. Demirtaş, "

Hepimizin yüreğine korku işlesin diye gaddarca davranıyorlar. Bu one minuteçu var ya ne diyordu? İsrail terör devletidir diyordu. Ve İsrail’in mazlum Filistin halkına yaptıkları için hesabını soracağız diyordu. Aynısını zaten burada yıllardır mazlum Kürt halkına yapıyor. Bak devir döndü dolaştı nereye geldiler. Hani mazlum Gazze halkı, hani Filistin, hani Kudüs, hani Mescidi Aksa? Bak hepsini kendi çıkarlarına satan bir anlayış olduğunu ben söylemiyor muydum? Bunlara bunun için oy verenlere şimdi soruyorum, kendinizi aldatılmış hissetmiyor musunuz? İsrail’le dostuz diyor, İsrail’le güçlü bir ittifak, güç birliği yaptık diyor. Daha geçen hafta sorsanız İsrail, terör devletiydi. Böyle oy topluyordu. Gazze, Kudüs diye diye oy topluyordu. Şimdi bundan ötürü AKP’ye oy veren varsa hesap sorsun. Bizi kandırdın desinler. İsrail’in hükümetinin kasası, Türkiye’den giden paralarla dolacak. Tank modernizasyonunun en büyük payını İsrail alacak. İsrail Başbakanı çok memnun. Gazze’ye abluka kalktı mı diyor gazeteci, hayır devam ediyor diyor. Oysa Başbakan Ankara’da kalktı diyor. Yalanlarının en büyük somut belgesi bu. Abluka falan kalkmadı. Özür dilediler mi, hayır. 20 milyon dolar tazminat ödüyor. Milyarlarca kazanç sağlayacak" diye konuştu.

"HANİ RUSYA UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN YANLIŞTIR DEDİĞİMİZDE BİZİ HAİN İLAN ETTİNİZ"

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gelişmeler konusunda görüşlerini açıklayan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"

AKP'nin havuz medyası, çirkin medyası ise büyük bir başarı diye sunuyor. İsrail ile iş yaparsınız yapmazsınız sizin işiniz, başka hükümetlerle de görüşürsünüz. Bizim karşı çıktığımız sizin bu iki yüzlülüğünüzdür. Kepaze politikanızdır. Dün böyle, bugün böyle davranmanızdır. Bak Rusya ile de böyle değil mi? Gerekirse yine uçağı düşürürüz, ne özrü diyordu.

Böyle Kasımpaşa kabadayılığıyla diplomasi olmaz, dış ilişki olmaz. Böyle adamı rezil rüsva ederler. Hani Rusya uçağının düşürülmesi için yanlıştır dediğimizde bizi hain ilan ettiniz. Ekonomi dibe vurulacak, turizm bitecek dediğimiz için vatan hainiydik. Bakın şimdi bir mektupla Putin'den af istiyor, af. Yemin billah bunun yapmış olduğu yanlışlar var ya on yıllarca ağır bedellerle ödeyeceğiz. Hem onun hem Türkiye'nin burnundan fitil fitil getirecekler. Madem efelendin biraz dik dur yahu. Bunları niye yapıyor. İçeride Kürtleri ve muhalefeti daha fazla ezebilmek için yapıyorlar. O yüzden dışarıdaki sorunları kendince çözmeye çalışıyor. Mısır'la, Esad'la da alttan altan görüşüyorlar. Hani Rabia işareti yapıyordu ya meydanlarda. Bak şimdi Sisi ile görüşüyorlar. Ona da mektup yazacak. Suriye ile de öyle olacak. Yüzde 99 oy olacağımızı bilsek bu kadar haysiyetsiz bir politika yapmayız."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler