HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deniz Harp Okulu'nda mezuniyet töreni

Deniz Harp Okulu'nun 241. Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda yapıldı.

İstanbul, (DHA) - Tören Saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişiyle başladı. Denizci üniforması giyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel törene ilk gelen isim oldu. Ardından, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu geldi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da hükümeti temsilen törendeydi. Kuvvet Komutanları ve üst rütbeli askerler ile yeni mezun teğmenlerin yakınları da tribünleri doldurdu. Helikopterle Tuzla'daki Deniz Harp Okulu'na gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni mezun denizci teğmenleri selamladı.

OKUL KOMUTANI KONUŞTU

Törende ilk olarak Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel konuştu. Özel, genç teğmenlere, "Meslek yaşantınız süresince, Atatürk ilkeleri en büyük yol göstericiniz olacaktır. İçtiğiniz and'a sadık kalarak, doğruluk, dürüstlük prensibinden asla sapmayınız. Doğru bildiğinizi emir ve komuta münasebetleri ve askeri disiplin içinde cesaretle söyleyiniz. Daima adil, gerçekçi, güvenilir, cesur danışılan bir subay olunuz. Sahip olduğunuz üstün nitelikler, sizi asla asalet ve alçakgönüllülükten uzaklaştırmasın" dedi.

DÖNEM BİRİNCİSİ KONUŞTU

Yeni mezun denizci teğmenler adına, dönem birincisi Deniz Teğmen Mert İdacı konuştu. Teğmen İdacı, "Büyük Atatürk'ün 'Denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız' direktifi ve 'Anavatanda güvende olmak için denizde güçlü olmak, dünyada söz sahibi olmak için tüm denizlerde var olmak' parolası doğrultusunda üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazır olacağız "dedi.Konuşmaların ardından, 241'inci Yıl Baklası'nın Kaloma verilmesi icra edildi. Ardından, Sancaktar Andı okundu ve teslim edilmesi töreni yapıldı. Daha sonra da genç teğmenlere diplomaları verildi.

BİRİNCİYE DİPLOMASINI ERDOĞAN VERDİ

Dönem birincisi Deniz Teğmen Mert İdacı'ya diplomasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. İkinci Deniz Teğmen Ahmet Kirez'e diplomasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek verirken, Üçüncü olan Deniz Teğmen Eren Tüfekçi diplomasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan aldı.

KILIÇ ÇATTILAR

Törende, ikisi kadın toplam 114 denizci teğmen diplomalarını alırken, Azerbaycan, Arnavutluk, Kazakistan ve KKTC'den de 10 misafir teğmen mezun oldu.Öğrenci Alayı'nın geçişi sırasında, Deniz Kuvvetleri'ne ait uçak ve helikopterler tören alanının üzerinden geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakta izlediği öğrencilerin geçişinin tamamlanmasının ardından tören sona erdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Mezuniyet Töreni'ne katılmak üzere Tuzla'dan ayrıldı. Törenin ardından, genç denizciler mezuniyetlerini kılıç çatarak kutladı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler