HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Denizli Belediye Meclisi'nde 'vatana ihanet' tartışması

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP'li üyenin çözüm sürecini eleştirirken "Vatana ihanet ettiler" demesine, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan tepki gösterdi.

Denizli Belediye Meclisi'nde 'vatana ihanet' tartışması

Tartışmalar nedeniyle Başkan Zolan, toplantıyı kapatmak durumunda kaldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, çözüm sürecinin ihanet dönemi olduğunu öne sürerek, "19 Ekim 2009'da Habur sınır kapısından 34 bölücü terör örgütü mensubu giriş yaptı. Habur'dan girenler için çadır mahkemeleri kurdular. Teröristlere pişman mısınız diye sordular. Hiçbirisi pişman olduğunu söylemedi. İsim vermek istemiyorum, sonra bir devlet büyüğü Habur rezaletinden sonra açıklama yaptı. Mecliste kayıtları mevcuttur. Analar ağlamasın diye başlatılan sürecin sonucunda gördük ki bizim analarımız ağlıyor. Vatana ihanet ettiler" dedi.

Garip'in sözleri üzerine araya giren Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Haddini aştın. Vatan haini diyecek sen kimsin? Bu sözleri söylenmemiş olarak kabul ediyorum. Teröre karşı devletimizin nasıl mücadele ettiği herkesin gözü önündedir. Bunun üzerinden siyaset yapmak bu işi zorlaştırır. Birlik beraberliğe kardeşliğe ihtiyacımız var. Kimseyi ihanet etmiş olarak suçlamak sizin haddiniz değil. İhanet suçlarına karar verecek olan başka makamlardır. İhanet sözünüzü geri alınız. Özür dilemeniz gerekli. İhanet kelimesini söylenmemiş kabul ediyorum" dedi.

Yeniden söz alan Yusuf Garip ise sözlerinin arkasında durduğunu tekrarladı. Bunun üzerine Başkan Osman Zolan, toplantıyı kapattığını söyledi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler