HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dere taştı evleri su bastı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde şiddetli yağışlar sonucu Pınarça Deresi taşınca bölgedeki evleri su bastı.

Başta Çerkezköy olmak üzere Tekirdağ'ı etkisi altına alan şiddetli yağışlar, özellikle Bağlık Mahallesi'nde çok sayıda evin sular altında kalmasına neden oldu. Mahallelerinden geçen Pınarça Deresi'nde su seviyesinin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu hemen yetkililere haber verdi. Konudan haberdar ettikleri ekiplerin ancak 2 saat sonra mahallelerine geldiğini iddia eden vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Gülşen Yılmaz, "Aynı olay geçtiğimiz Kurban Bayramı arifesinde de yaşandı. Biz köprünün yıkılmasını istiyoruz. Eğer yine aynı şekilde bir köprü yapacaklarsa hiç yapmasınlar. Evlerimizi su basıyor. Eşim hasta çalışamıyor. Çoluk çocuk perişan oluyoruz ama kimse halimizi sormuyor" dedi.

Su seviyesinin Pınarça Deresi üzerinde yapılan köprünün su akışını yavaşlatması nedeniyle yükseldiğini kaydeden mahalle sakinleri, "Bu köprü yüzünden bu dere 3 kez taştı. Su akışının sağlanması için her defasında yıkılan köprü yeniden yapıldı. Bu zamana kadar köprü için harcanan paralarla su akışını engellemeyen çok daha güzel bir köprü yapılabilirdi. Fakat ne yazık ki vatandaş kimsenin umurunda değil" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler