HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Derik esnafı elektrik kesintisini yol kapatarak protesto etti

Mardin'in Derik İlçesi'nde yaklaşık 1 aydır elektriklerin sık sık kesilmesine tepki gösteren esnaf, Kaymakamlık konutu önünde yol kapatarak protesto etmek istedi.

Derik esnafı elektrik kesintisini yol kapatarak protesto etti

Öğrenciler de kesintiler yüzünden sınava hazırlamadıklarını belirterek, ısınmak için okul bahçesinde ateş yakmak zorunda kalıyor.

Yaklaşık bir aydan beri elektriklerin sık sık kesilmesine isyan eden esnaf, Kaymakamlık konutu önünde yol kapatarak protesto gösterisi yapmak istedi. Yaklaşık 5 dakikalık eylemde esnaflar, davul çalarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Kaymakamlık önünde nöbet tutan 2 polis, ikna etmeye çalıştıkları eylemci esnafa, "Yarım saat sonra elektrikleriniz verilecektir" dedi. Bunun üzerine yolu trafiğe açan esnaflar da "Eğer elektriklerimiz yarım saat sonra verilmezse tekrar yolu trafiğe kapatırız" diye karşılık verdi.

Kale Mahallesi'nde bulunan trafo direğinin bulunduğu alana gelen 10 kişilik arıza ekibi, yaklaşık 3 saatlik çalışmadan sonra arızayı gidererek, elektriklerin verilmesini sağladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atman Elitaş, Derik'te elektriklerin sık sık kesilmesine tepki göstererek, "Esnaflarımız bir belge için 2 gün beklemektedir. Elektrik arızalarımız 20 yıldan beri olmamıştır. Derik 2-3 gün karanlıkta kalıyor. Şu an Derik, elektrikler yüzünden affet yeri gibidir. Her DEDAŞ'a başvurumuzda bize, 'Siz kaçak kullanıyorsunuz' deniyor. Ankara'ya giderseniz orda da, Türkiye'nin her yerinde kaçak kullanıyorlar. Onarım yetersizliği var, trafo yetersizliği var, ekipler doğru dürüst çalışmamaktadır. Bir kuyunun kablosu düştüğü zaman, hemen müdahale ediyorlar. Elektrik yüzünden bir mahalle yanarsa da müdahale edemiyorlar, bunu da belirtmek istiyorum" dedi.

Öte yandan, elektriklerin sık sık kesilmesi; 1200 öğrencinin eğitim gördüğü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, yarıyıl tatili öncesi sınava hazırlanan öğrencilerin de tepkisine neden oldu. Öğrenciler sınava girecekleri günlerde yaşanan elektrik kesintileri yüzünden, sınava adapte olamadıklarını söyledi.

10/C sınıfı öğrencilerinden Hacı Kaya "Elektrikler olmadığından kaloriferler yanmıyor, donuyoruz, sularımız kesik, tuvaleti kullanamıyoruz. Bu şekilde sınavlara giriyoruz. Nasıl iyi not alabiliriz?" dedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler