HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Derik'teki karakola saldırıda 2,5 ton patlayıcı kullanılmış

Mardin'in Derik İlçesinde Üçyol Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaklaşık 2,5 ton patlayıcının kullanıldığı ortaya çıktı.

Derik'teki karakola saldırıda 2,5 ton patlayıcı kullanılmış

Mardin'in Derik İlçesinde Üçyol Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaklaşık 2,5 ton patlayıcının kullanıldığı; Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz'ün karakolun önüne bırakılan aracı fark edip kontrol etmeye giderken bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olduğu öğrenildi.

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz'ün Facebook sayfasındaki paylaşımlarında sürekli şehit olan güvenlik güçlerine dikkati çekerek, 'Sessiz olun!!!, jandarmalar şehit oluyor... şehidimiz var', 'Şehitlerimiz için yastayız' paylaşımları dikkati çekti.

Mardin'in Derik ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçeleri arasında, İpekyolu üzerinde bulunan Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı'na gece saat 01.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İki giriş kapısı bulunan karakola saldırının Derik-Mazıdağı ilçeleri tarafındaki kapısında gerçekleştiği öğrenildi. Karakolun çevre duvarının önüne teröristler aracı bırakıp hızla uzaklaşırken, karakol bahçesindeki nöbetçi kulübesinde bulunan Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz bu durumu fark edip kontrol etmeye giderken, bombalı araç uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

Patlamada, Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz şehit olurken, 1'i ağır 9 asker ile 2 sivil yaralandı. Patlamanın şiddetiyle karakolda büyük hasar meydana gelirken, yakın köylerdeki bazı evlerin camları kırıldı. Patlama sesi 30 kilometre uzaklıktaki Kızıltepe ilçesinde de duyuldu.

Yaralılar ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından güvenlik güçleri Derik-Kızıltepe, Derik-Viranşehir karayolları ile kırsal kesiminde geniş çaplı operasyon başlattı.

KARAKOLA BRANDA ÇEKİLDİ

Teröristlerin bombalı araçla saldırıda bulunduğu Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı binasına bu sabah branda çekilerek, Türk Bayrağı asıldı. 2,5 ton patlayıcının yerleştirildiği araç da parçalandı. Sabah erken saatlerde iş makinaları ile karakolun çevresinde temizlik çalışmaları başlatıldı. Mardin Valiliği tarafından bu sabah yapılan açıklamada ise 11 yaralının tedavilerinin devam ettiği belirtilerek şöyle denildi:

"Derik ilçemizde 4 Mayıs Çarşamba günü bölücü terör örgütü mensuplarınca Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı'na düzenlenen bombalı araçla saldırı sonucunda 1 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Ayrıca 1 askerimizin ağır yaralandığı menfur saldırıda 2'si sivil olmak üzere 11 yaralımız süratle Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne intikal ettirilmiştir. Yaralılarımızın tedavisi halen devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rağmet diler, değerli ailesine yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, sabır, yaralılarıma acil şifalar temenni ederiz."

DUYGULANDIRAN PAYLAŞIMLAR

Üçyol Jandarma Karakolu saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz'ün Facebook sayfasındaki paylaşımlarında sürekli şehit olan güvenlik güçlerine dikkati çekerek, 'Sessiz olun !!!, jandarmalar şehit oluyor... şehidimiz var', 'Şehitlerimiz için yastayız' yazıları yer aldı. Şehit Numan Öksüz'ün Facebook sayfasında ayrıca görev yaptığı değişik yerlerde çektiği fotoğrafları paylaştığı görüldü.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler