HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dershane operasyonu: 11 gözaltı

Diyarbakır'da dershane ihalesiyle ilgili 11 kişi gözaltına alındı.

Dershane operasyonu: 11 gözaltı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 500 öğrencinin Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlanması amacıyla Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında bir dershaneye verilen ihalenin Kamu İhale Kanunu'na (KİK) aykırı yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 7 ilde 11 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 14 Eylül 2014'te bir gazetenin internet sitesinde yer alan "Casus denilen polislerin eğitim seferberliği" haberinin içeriğinde "casusluk" iddiasıyla tutuklanan polislerin 2010 yılında Diyarbakır'da 500 çocuğun her türlü eğitim masraflarını karşılayarak dershaneye kaydettirdiğinin ileri sürüldüğü anımsatıldı.

Açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan incelemede haberde geçen hususların gerçeği yansıtmadığının belirlendiği kaydedildi.

Dershane ihale için kuruldu

Projenin haberde belirtildiği gibi personelin bütçeleri ile karşılanmadığı, 2009 yılında SODES kapsamında 500 bin lira bütçeyle ve 500 öğrencinin kişisel katkılarıyla SBS'ye hazırlanması amacıyla bir dershaneye ihale yapılarak verildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: "Yapılan ihalenin KİK'e aykırı olarak yapıldığı, belirtilen şartların yerine getirilmediği, SBS eğitimi vermesi için anlaşılan dershanenin ihale tarihinden önce faaliyet göstermediği ve söz konusu dershane ihaleyi alıp SODES projeleri uygulandıktan sonra 2012 yılında kapandığı tespit edilmesi üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verilerek soruşturma başlatılmıştır."

11 şüpheli gözaltına alındı

Açıklamada, soruşturma kapsamında Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Osmaniye ve Niğde'de eş zamanlı operasyonda, "İhaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak" suçlarını işledikleri gerekçesiyle 11 kişinin yakalandığı, firari bir şahsın yakalanmasına da çalışıldığı belirtildi. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler