HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dershaneler karardan memnun: Geç kalınmış da olsa yerinde bir karar

Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin kapatılması kararını iptal etmesi dershaneler tarafından "geç kalınmış olsa da yerinde bir karar" olarak yorumlandı.

ANKARA (ANKA) -Dershane yöneticileri, "Gerekçeli kararın açıklanmasından sonra da hızlı bir yol haritası çizilmeli. Herkes elini çabuk tutmalı ve şimdi süreç hızlanmalı" ifadelerini kullanıyor.

Anayasa Mahkemesi, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yasayı iptal etti. Kararla, dershaneler 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle kapanmayacak ve eğitime devam edecek.

-"GEÇ DE OLSA YERİNDE BİR KARAR"-

Anayasa Mahkemesi'nin "iptal" kararı dershaneler tarafından "geç kalınmış bir karar" olarak değerlendirildi.

Zafer Dershaneleri Ankara Merkez Şube Müdürü Yıldırım Özyeğen Anayasa Mahkemesi'nin kararını ANKA'ya değerlendirdi. Bu karara karşı "hak yerini buldu" ifadelerini kullanan Özyeğen, dershanelerin kapatılmasının doğru bir karar olmadığını belirtirken, "Dershaneler eğitimde çok büyük bir boşluğu kapatıyor. AYM'nin bu kararı, geç kalınmış bir karardır. Bu gecikme insanları telaşa düşürdü. Fakat geç de olsa yerinde bir karar verildi" dedi.

-"ÇOK GEÇ VERİLMİŞ BİR KARAR"-

Final Dergisi Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel de ANKA'ya yaptığı açıklamada, kararı saygıyla karşıladıklarını fakat geç kalınmış bir karar olduğunu ifade etti. Dershanelerin kapatılması kararına da iptal kararına da saygı duyduklarını dile getiren Taşel, "TBMM 1 Eylül 2015'te dershanelerin kapatılması kararını verdi. Biz dershaneler olarak MEB'e bağlıyız. Meclis'in verdiği karara saygı duyduk ve buna göre bir yol haritası çizdik. Dershanelerimizi okula dönüştürüyorduk. Şimdi dershanelerin kapatılmaması kararına da saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu. Taşel, "Gerekçeli kararın açıklanmasından sonra da hızlı bir yol haritası çizilmeli. Fakat şunu da söylemeliyim ki karar çok geç verilmiş bir karardır. Herkes elini çabuk tutmalı ve şimdi süreç hızlanmalı" şeklinde konuştu.

-"TEOG SONUÇLARI AÇIKLANMADAN BU KARAR AÇIKLANSAYDI..."-

AYM'nin verdiği karara ilişkin Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir de ANKA'ya açıklamalarda bulundu. Demir de sözkonusu karar için "geç kalınmış bir karar" değerlendirmesi yaparken, şunları kaydetti:

"Anayasa Mahkemesi'nin bence bir kusuru var. TEOG sonuçları açıklanmadan bu karar açıklansaydı çocuklar ona göre tercih yapardı. Artık çocuklar temel liselere yönlendirildi. Temel liseler dershanelere gör daha pahalı. Şimdi bu çocuklara yeni bir takvim verilmesi ve bu çocukların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu hakkı tanıması gerek."

-VELİ DEMİR: "BEN KAPATTIM DEMEKLE OLMAZ"-

Dershanelerin kapatılmaması kararının doğru olduğunu vurgulayan Demir, "Biz dershanelerin kapatılmasını istiyoruz. Fakat bu 'ben kapattım' demekle olmaz. Eğitim sistemimizi o yarışmacı anlayıştan, sınav odaklı anlayıştan kurtarmadan olmaz. Dershanelerin çocuklara kattığı bir şey yok. Çocukların kendini geliştirebileceği hiçbir şey yok. Sadece sınav kazandırıyor. Liseye giderken çocuklar sınavla değil, yönlendirmeyle yeteneklerine göre yerleştirilmeli. Milli eğitim bakanlığına burada çok büyük bir görev düşüyor" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler