HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dev fabrika yandı, tekmeler havada uçuştu

Bursa Çalı Mahallesi'nde bir boya fabrikasında yangın çıktı. Çevre semtlerden de görünen yangının yaşandığı bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde bir boya fabrikasında çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Boya fabrikasındaki yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Yaylacık Mahallesi'nde saat 16.45 sıralarında başlayan yangın, parlayıcı maddelerin alev almasıyla kısa sürede büyüdü.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde boya fabrikasındaki yangın kısa bir süre sonra kontrol altına alındı

Vali İzzettin Küçük, Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile birlikte Yaylacık Mahallesi'ndeki yangın bölgesine geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkililerinden bilgi alan Küçük, "Tek tesellimiz yaralı ya da can kaybı olmaması. Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, AFAD ve orman ekipleri müdahale etti. Kısa zamanda kontrol altına alındı. Soğutma sürüyor. Neden çıktığı soğutma çalışmalarından sonra belli olacak. 150 civarında personel çalışıyor. Her taraftan ekipler geldi. 15 tane itfaiye ekibi, arazözler, dozer ve kepçe var. Helikopter var. Ekiplerimiz bir anda seferber oldu, müdahale etti, söndürüldü" dedi.

TEKME-TOKAT KAVGA

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde boya fabrikasında çıkan yangını söndürme çalışmaları sırasında kavga çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Yaylacık Mahallesi'nde Ahmet Aydın'a aitboya fabrikasında yangın çıktı. İddiaya göre boya fabrikasının eski sahipleri ile yeni sahipleri arasında bir anda kavga çıktı. Tekmelerin havada uçuştuğu kavga büyümeden güçlükle önlendi. Birbirine giren gruba polis müdahale etti. Olaya karışan vatandaşları polis sakinleştirmeye çalıştı. Olay kısa sürede sona erdi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Küçük, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir yaralı ve can kaybı olmamasının tek teselli olduğunu söyledi.

Fabrika sahibine geçmiş olsun dileklerini ileten Küçük, "Yangına Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ni̇lüfer Beledi̇yesi̇, Orman Bölge Müdürlüğü ve AFAD ekipleri, 150'ye yakın personelle anında müdahale etti. Kısa zamanda yangın kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni, soğutma çalışmalarından sonra belli olacak." dedi.

Birkan da "İçeride kimyasal olması nedeniyle yangının kontrol altına alınması güçleşiyor. Yangına 15 itfaiye aracı ve arazözle müdahale edilse de boya ve tiner nedeniyle yangın halen devam ediyor. Birkaç itfaiye eri dumandan etkilendi. Allah'a şükür can kaybı yok." ifadesini kullandı.

Yangın, yaklaşık 2,5 saat sonra kontrol altına alındı.

[

Pendik'te panik... Alev alev yanıyor](https://www.mynet.com/pendikte-panik-alev-alev-yaniyor-110103136885)

İHA/AA


En Çok Aranan Haberler