HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devlet, öldürülen yurttaşın ailesini terör örgütüne ‘sevk etti’: Tazminatı IŞİD’den iste

İçişleri Bakanlığı, Niğde’de IŞİD’cilerin öldürdüğü Turan Yaşar’ın yakınlarının tazminat talebine, “Devletin kusuru yoktur. Tazminatı IŞİD’ci saldırganlardan isteyin” cevabını verdi.

Devlet, öldürülen yurttaşın ailesini terör örgütüne ‘sevk etti’: Tazminatı IŞİD’den iste

Niğde Ulukışla’da 2014 yılında yol çevirmesi yapan jandarmaya silahlı saldırıda bulunulmuş; bir astsubay ve bir polis şehit olmuş, kamyon şoförü

Turan Yaşar yaşamını yitirmiş, dokuz asker toplam 18 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen üç saldırgan ise daha sonra yakalanmıştı.

Olayla ilgili ceza davasında sanıklara toplam 10 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, olayda yaşamını yitiren Yaşar’ın eşi ve çocuklarının İçişleri Bakanlığı aleyhine açtıkları tazminat davası hala devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı davaya savunma gönderdi

Cumhuriyet’ten Kemal Göktaş’ın haberine göre Aksaray İdare Mahkemesi’nde 50 bin lira maddi ve 200 bin lira manevi tazminat istemiyle açılan davaya İçişleri Bakanlığı savunma gönderdi.

Açılan davanın haksız ve hukuki dayanaktan yoksun olduğunu ileri süren Bakanlık, ailenin önce Bakanlığa bir başvuru yapması, ardından da dava açması gerektiğini ileri sürdü.

Niğde Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bakanlık, savunmasını şöyle yaptı: “

Somut olaya ilişkin idaremizin hizmet kusuru bulunmamaktadır. İdaremizin olay günü yasaların kendisine yüklediği görevleri yerine getirmekten öte bir eylemi olmamıştır. Kolluk kuvvetlerinin yaptıkları uygulama ile aldıkları istihbarat çerçevesinde daha büyük bir eylem hazırlığında olan sorumlu terör örgütü mensuplarının yakalanması için çalışma yaptıkları sırada olay meydana gelmiştir. Bu nedenle idaremiz bakımından ihmal derecesinde dahi kusur bulunmamaktadır.

Bakanlık ayrıca, üçüncü kişilerin suç oluşturan eylemleri nedeniyle meydana geldiğini belirterek, “

Bu nedenle zararın tazmini sorumluluğu bu olayın failleri olan kişilere ait olup, husumetin bu kişilere yöneltilmesi gereklidir” ifadelerini kullandı ve Yaşar’ın ailesini IŞİD’e yönlendirdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler