HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devletin zirvesi uğurladı

Şırnak'ta Görmeç Jandarma Taburu bölgesinde düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerden Onbaşı Hamza Yıldırım'a Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Şehidin cenazesi daha sonra memleketine gönderildi. Şırnak'ta şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi de Malatya’da düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Onbaşı Yıldırım için Cuma Namazı'nın ardından kılınan cenaze namazına; Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Yalçın Akdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kocetepe Camii'nde cenazeye katılanlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Bazı vatandaşların "Askere vur emri verilsin" şeklinde bağırması dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı namazın ardından şehidin naaşı bir süre silah arkadaşlarının omzunda taşındı. Şehidin naaşının top arabasına konulularak geçişi sırasında Başbakan Davutoğlu şehidin babası Haşim Yıldırım'ın elini hiç bırakmadı. Anne Şengül Yıldırım'ın ise zorlukla ayakta durduğu görüldü. Törenin ardından şehidin naaşı toprağa verilmek üzere memleketi Bala'nın Karahamzalı Köyü'ne gönderildi.

ŞEHİDİN ANNESİ: “OĞLUM VATANA FEDA OLSUN”

Şırnak’da, yol güvenliği aldıkları sırada PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Malatya’da düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi. Şehit Teğmenin cenazesi bugün Helikopter ile Malatya’ya getirildi. Şehir mezarlığına götürülen naaşı, Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra, şehir mezarlığında bulunan şehitlik de toprağa verildi. Cenaze törenine Çevre Ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfekçi katıldı. CHP’den ise Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Eren Erdem ile Ankara Milletvekili Ali Şeker ile MHP Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer hazır bulundu. Cenaze törenine Malatya Valisi Süleyman Kamcı ile Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile yaklaşık 3 bin kişi ,cenaze törenine katıldı. Şehit Teğmenin annesi Gafure Tanrıverdi, ”Oğlum Vatana Feda olsun “ diye bağırdı. Cenaze törenine katılan kalabalık, PKK terör örgütü aleyhine slogan atarlarken, şehidin kardeşi, ağabeyi İbrahim Tanrıverdi’nin teğmen üniformasını giydi.Şehit asker İbrahim Tanrıverdi’nin inşaat işçiliği yapan babası Hasan Tanrıverdi, güçlükle ayakta dururken, yakınlarından bazıları baygınlık geçirdi.

“ANNE İNŞALLAH RAHAT EDECEĞİZ”

Yoksulluk içinde büyüyen Teğmen Tanrıverdi’nin, teğmen olduktan sonra annesine” Anne artık kötü günler geride kaldı. Bizim için güzel günler geliyor” dediği yakınları tarafından ifade edildi. TCDD’den emekli olduktan sonra inşaatlarda işçi olarak çalışan baba Hasan Tanrıverdi’nin, oğlu ile en son şehit olmadan bir gün önce görüştüğü kaydedildi. Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi’nin Yeşiltepe semti Cumhuriyet mahallesindeki baba evinin önü Türk Bayrakları ile donatıldı.

(Ajanslar)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler