HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DGS başvuruları 4 Haziran'da sona erdi

22 Mayıs 2015'te başlayan DGS başvurularında sona gelindi. DGS başvuruları ÖSYM takvimine göre sona erdi. Adaylar başvuruların ardından (DGS) Dikey Geçiş Sınavı'na 26 Temmuz'da girecekler.

DGS başvuruları 4 Haziran'da sona erdi

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları, 22 Mayıs 2015 tarihinde başladı. ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre başvurular 4 Haziran 2015 tarihinde sona erdi. Adaylar (DGS) Dikey Geçiş Sınavı'na 26 Temmuz 2015 yılında girecekler.

DGS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Dikey Geçiş Sınavı'na, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de DGS'ye başvurabilecekler. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.

DGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

DGS'ye başvuruları için adaylar, 2015-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Dikey Geçiş Sınavı'na başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

DGS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Adaylar DGS başvuruları için bankalara 70.00 TL yatıracak ve ödemeler Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı, Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı, Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa), ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden gerçekleştirilecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler