HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DGS sonuçları neden hala açıklanmadı

"DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?" ve "DGS sonuçları neden açıklanmadı?" sorularına yanıt aranıyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasıkonusunda açıklama YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu'ndan geldi.

DGS sonuçları neden hala açıklanmadı

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Bugünlerde en fazla merak edilen soruların başında bu soru geliyor. Okulların başlaması, üniversite kayıt dönemlerinin tamamlanmasının ardından DGS sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Herkes büyük bir merak içerisinde, "DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Adaylar, #DGS ve #ÖSYM hastagları ile sitemlerini, eleştirilerini, seslerini duyurmaya çalışıyor. DGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna ÖSYM'den cevap gelse de henüz net bir tarih verilmiş değil... İşte DGS sonuçları hakkında merak edilenler...

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sonuçlarını bekleyen binlerce aday, merakla sonuçların açıklanacağı anı bekliyor. Kurban Bayramı'ndan dolayı 9 günlük tatilin tamamlanması beklentileri iyice arttırdı. Okulların başlamasına rağmen sonuçların henüz açıklanmaması eleştirileri de beraberinde getirdi. Sosyal medya kullanıcıları #DGS hastagi altında konu hakkındaki fikirlerini paylaşmaya başladı. Yine de bu süreçte, "DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna ÖSYM'den net olmasa da bir yanıt geldi. ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "DGS sonuçları bayramdan sonra açıklanacak." denildi. Bu açıklamanın ardından adaylar sonuçların bugün içerisinde açıklanmasını bekliyor.

DGS SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMADI?

DGS sonuçlarının neden açıklanmadığı merak edilirken, konu hakkında beklenen açıklama YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcıları negatif etkilediğini ve bundan dolayı gecikme yaşandığını ifade etti.

DGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Önlisanstan lisansa geçmek isteyen öğrencilerin girdiği sınav bayramdan sonra açıklanacak. Bu sınavın sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından paylaşılacak. Adaylar sonuçları öğrenmek istediklerinde ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'ne girerek sınavlarının neticelerini öğrenebilecekler. Masaüstü bilgisayar kullanıcıları sonuçlara bu adresten ulaşabilecekken, mobil kullanıcıların ise birden fazla seçeneği bulunuyor. Mobil cihazlarından DGS sonuçlarını öğrenmek isteyenler hem ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden hem de ÖSYM Mobil uygulamasından sonuçlarını öğrenme şansına sahip olacaklar.

DGS İLE LİSANS EĞİTİMİNE GEÇEBİLİRSİNİZ.

DGS için her okul kontenjan ayırmak durumundadır. Her yıl üniversitelerin Meslek Yüksek Okulu (MYO) ve önlisans programlarında eğitim gören öğrenciler, bu sınava girerek 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapma hakkını kazanabilirler. DGS ile geçişlerde her alan öğrencileri kendi ilişkili alanlarına geçiş yapabilirler. Bu sınava başvurmak için ön lisans programının son sınıfında olmak ve staj sürenizi tamamlamış olmanız gerekmektedir. DGS'de handikap ise kontenjanların düşük olmasıdır. Bu nedenle bu sınavdan güzel bir puan almanız gerekmektedir. Ayrıca okul puanınızın da yüksek olması yerleştirilmenizde etkili olacaktır.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM DGS!

DGS'nin açıklanmaması bekleyenleri adeta çileden çıkardı. Okulların açıklandığı bugünlerde DGS sonuçlarının açıklanmamasından şikayetçi olanlar seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. Adaylar #DGS #ÖSYM gibi hastagları kullanarak eleştirilerini, seslerini, şikayetlerini sosyal mecralardan duyuruyorlar.

ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi için tıklayın

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler