HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DGS sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nde

DGS sonuçları açıklandı. ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nde adayların erişimine açılan DGS sonuçları sonrasında adaylar lisans dönemi eğitimleri için tercihlerini sıralayacaklar.

DGS sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nde

DGS sonuçları konusunda nihayet açıklama geldi. 21 Ağustos 2016'da gerçekleştirilen sınavın ardından uzun süredir sonuçların açıklanması bekleniyordu. ÖSYM'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 2016 DGS sonuçlarının Kurban Bayramı için verilen 9 günlük tatilin ardından açıklanacağını duyursa da, bu verilen sürede de sonuçlar açıklanamadı. Adaylar artık yüksek sesle DGS sonuçları konusunda eleştirilerde bulunmaya başlamıştı. Önlisanstan lisans eğitimine geçmek isteyenlerin girdiği, merak ve heyecanla beklenen DGS sonuçları, 24 Eylül sabahı erken saatlerde açıklandı. Twitter'da #DGSyiaçıklayın hastagiyle konuşulan, diğer sosyal mecralarda da sürekli bahsedilen DGS sonuçları sorgulama linkini aşağıda bulabilirsiniz. İşte DGS hakkında merak edilenler...

DGS sonuçları sorgulama için tıklayın

DGS sonuçlarını kontrol etmek isteyenler, sorgulama yapacaklar, bu işlemi nereden ve nasıl yapacaklarını merak ediyor. Buna göre DGS sınav sonuçlarına ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden erişebilirsiniz. Açılan ekranda belirtilen alanlara T.C. Kimlik Numaranızı/YU Numaranızı ve Aday Şifrenizi girerek Gönder butonuna basın. Bunun sonucunda sınavdan ne kadar puan aldığınızı, doğru ve yanlış sayınızı görebilirsiniz. Diğer taraftan DGS 2016 sonuçlarını ÖSYM'nin adroid ve iOS uygulaması olan ÖSYM Mobil'den de öğrenebilirsiniz.

DGS SONUÇLARI NEDEN GEÇ AÇIKLANDI

DGS, 21 Ağustos 2016'da yapıldı. DGS'nin ardından adayların beklentisi sınav sonuçlarının Kurban Bayramı öncesinde açıklanması yönündeydi ancak bu gerçekleşmedi. ÖSYM'den yapılan açıklamada bu kez sonuçların bayram tatili sonrasında açıklanacağı ifade edildi ancak geçen günlere rağmen sonuçlar bir türlü açıklanmayınca adaylar huzursuzlanmaya başladı. Bu sırada okulların da açılmış olması tepkiyi arttırdı. Yaşanan gecikme hakkında açıklama YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, "Ağırlıklı olarak kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden dolayı geciken DGS inşallah cumaya açıklanacak" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler