HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DHBT başvuru işlemleri Ekim'e kadar sürecek

DHBT başvuru tarihleri 21 Eylül'de başlarken, 3 Ekim'e kadar devam edecek. DHBT başvuru işlemi yapacaklar bu süreci doğru değerlendirmeleri gerekiyor. Bu sınav sonuçları KPSS ile açıklanacak.

DHBT başvuru işlemleri Ekim'e kadar sürecek

DHBT başvuru tarihleri açıklandı! Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında gerçekleştirilen sınavlardan biri olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), adaylar tarafından merakla bekleniyor. 2016 yılının KPSS'si gerçekleştirildi. Bu sınav için sıkı bir çalışma programına bağlı olarak çalışan adaylar DHBT'den de istedikleri sonucu alabilmek için yine çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu sınava girecek adaylar merakla "DHBT başvuru tarihi ne zaman başlıyor?" ve "DHBT başvuruları nasıl yapılıyor?" sorusuna yanıt arıyorlar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek DHBT başvuruları ve DBHT başvuru tarihi, sınav ücreti gibi bilgileri sizler için derledik.

DHBT BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

ÖSYM tarafından yapılan sınavların tamamında yıl başında belirlen sınav takvimini olağanüstü bir durum olmaması halinde sadık kalınıyor. 2016 KPSS kapsamında yapılacak DHBT başvuruları 21 Eylül'de başladı. DHBT başvuru tarihi 3 Ekim'e kadar devam edecek. Yani adaylar bu tarihlerde başvuruda bulunabilecekler. Başvurular sonrasında adayların sınava hazırlanmaları için kısa bir süreleri daha olacak. DHBT, 4 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

DHBT'YE KİMLER GİREBİLİR? SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

DHBT'ye girmeyi planlayan adayların öncelikle KPSS'nin Genel Kültür - Genel Yetenek oturumuna katılmaları gerekmektedir. Yine sınava katılmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinde eğitim görmek gerekmektedir. Neticesinde DHBT'ye girecek adaylar toplamda iki farklı oturuma katılmış olacaklar. Bu yıl KPSS oturumları başına adaylardan 55 TL ücret alınıyor. Yani bu sınav için adayların cebinden toplamda 110 TL çıkması gerekiyor. DHBT oturumunun ücreti başvuru sürecinde ödenecektir. Ödemeler bankalar, ATM'ler, mobil ve internet bankacılığından ya da doğrudan ÖSYM sisteminden yapılabilmektedir.

DHBT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Önceleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan DHBT, son yıllarda ÖSYM'nin kontrolünde yapılmaktadır. Bu nedenle sınava girmek isteyenlerin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden başvuru yapmaları gerekmektedir. Şu anda DHBT başvuruları başladığı için adaylar sistemde güncel işlemler adı altında başvuru sayfasına ulaşabilir, başvurularını kolayca yapabilirler.

DHBT'DE HANGİ KONULARDAN SORU GELECEK?

DHBT'de adaylara çoktan seçmeli test uygulanacak. DHBT-1 ve DHBT-2 olarak uygulanacak sınavın ilk bölümünde adaylara; İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur'an Bilgisi, Siyer ve İslam Ahlakı konularından sorular sorulacak. İkinci kısımda ise; Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid & Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi, Dini Hitabet konularından sorular yöneltilecek. DHBT oturumlarından alınan puanlar KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumu ile birlikte hesaplanacak. Buna göre bu sınavdan alınan neticeler ortaöğretim mezunları KPSSP-122, önlisans mezunları KPSSP-123, lisans mezunları KPSSP-124 puan türlerinde gösterilecek.

DHBT başvuruları için tıklayın

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler