HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DHBT başvuru tarihleri bugün sona eriyor

DHBT başvuru tarihleri 3 Ekim'de, yani bugün tamamlanıyor. Henüz DHBT başvurusu yapmayanların sınava girebilmek için bugün içerisinde başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

DHBT başvuru tarihleri bugün sona eriyor

DHBT başvuru tarihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sürecinin bir parçası olan ve din hizmetleri alanında çalışacak adayların uzmanlık alanlarındaki bilgi birikimlerini ölçmeyi amaçlayan DHBT başvuruları için sürenin büyük bir bölümü geride kaldı. 21 Eylül 2016 Çarşamba günü başlayan DHBT başvuru tarihleri, 3 Ekim 2016 Pazartesi günü ile birlikte sona erecek. KPSS'ye giden süreçte sıkı bir çalışma programı uygulayan adaylar, DHBT öncesinde de bu tempoyu korumak ve istedikleri puanı alarak yerleştirmelerde şansını arttırmak istiyor.

DHBT BAŞVURU TARİHLERİ VE SINAV TARİHİ

DHBT başvuru tarihleri 21 Eylül - 3 Ekim olarak belirlendi. Bu süre içerisinde adaylar sınav için başvurularını tamamlamak zorundalar. ÖSYM tarafından belirlenen bu tarihler olağandışı bir durum olmaması halinde değiştirilmiyor ve belirlenen sürelerde tamamlanıyor. Bu nedenle henüz başvurularını tamamlamayan adayların azalan süreyi de dikkate alarak bir an önce DHBT başvuru işlemlerini tamamlamaları yararlı olacaktır. DHBT başvuru tarihleri sonrasında adaylara sınav gününe kadar iyi bir zaman kalacak. 4 Aralık 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek sınava kadar adaylar çalışmalarına devam edebilecekler.

DHBT BAŞVURULARI ÖSYM AİS'TE

DHBT başvurularını yapacak adaylar, bu işlemlerini ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (ÖSYM AİS) gerçekleştirebilecekler. Uygulaması Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan ÖSYM'ye geçen sınava başvuracak adaylar ÖSYM AİS'te yer alan Güncel İşlemler bölümünde DHBT başvuru işlemlerini görecekler. Buradan işlemleri basitçe tamamlayabilirsiniz. Üniversitelerde ilgili bölümlerde eğitim gören adaylar DHBT'ye girebilecekler. Bu sınavın tek başına oturum ücreti 55 TL'dir. Ancak adaylar hem KPSS'ye hem de DHBT oturumuna girmek durumunda olduklarından dolayı oturum başına 55 TL'den 110 TLödemeleri gerekiyor. Adaylar ödemelerini ÖSYM AİS üzerinden, mobil ve internet bankacılığından, ATM'lerden ödeyebilecekler.

DHBT'DE BU KONULARDAN SORU GELECEK

DHBT'de adaylara çoktan seçmeli test uygulanacak. DHBT-1 ve DHBT-2 olarak uygulanacak sınavın ilk bölümünde adaylara; İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur'an Bilgisi, Siyer ve İslam Ahlakı konularından sorular sorulacak. İkinci kısımda ise; Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid & Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi, Dini Hitabet konularından sorular yöneltilecek. DHBT oturumlarından alınan puanlar KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumu ile birlikte hesaplanacak. Buna göre bu sınavdan alınan neticeler ortaöğretim mezunları KPSSP-122, önlisans mezunları KPSSP-123, lisans mezunları KPSSP-124 puan türlerinde gösterilecek.

ÖSYM AİS için tıklayın

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler