HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'DHKPC değil IŞİD'

'DHKPC değil IŞİD'

İstanbul Esenyurt'ta bir taksi durağını ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin ve Adana'daki HDP seçim bürolarına saldırı şüphelisinin DHKP-C ile bağlantısı olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu'na şu şekilde yanıt verdi:

"Biz sağduyumuzu koruduk. Dosya ile ilgili gizlilik kararı verildi. Bu soruşturma niye gizlensin ki? HDP binalarına saldıran kişinin kimliği belliyse niye dosyayı gizliyorsun? Bize gelen bilgilere göre bu kişi Suriye'ye giriş çıkış yapmış. Bu kişinin bir yakını IŞİD'te şu anda militandır. Bu kişi de IŞİD bölgesinde bir süre kalmıştır. DHKP-C'li dedikleri kişi, Suriye'de IŞİD ile bağlantıları olduğu bilgileri bizde mevcut. Sessiz kalıyoruz diyorlar da olup biten her şey AKP'yi işaret ediyor, HDP'yi işaret etmiyor."

'Yalanınız batsın'

Demirtaş ile aynı saatlerde HDP'nin Ardaha mitinginde konuşan Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ da, hiçbir saldırının 7 Haziran'da kazanacakları zaferi engelleyemeyeceğini söyleyerek şunları aktardı:

"Adana ve Mersin olaylarında verilmiş sadakamız varmış. Sadece bir tesadüf eseri arkadaşlarımız katliamdan kurtuldu. Bu katliam girişiminin gerçek sorumlularını açıklaması gereken Başbakan, çıkmış bize diyor ki 'Saldırının faili yakalandı, bir sol örgüte mensupmuş önceden ve saldırıyı bu gerçekleştirmiş' diyor. 'Yalanınız batsın' diyorum, başka hiçbir şey demiyorum. 'Sizi Allah ıslah etsin' diyorum, başka da bir şey demiyorum. Böyle büyük, kirli yalanlara sarılıyorsanız sizin işiniz bitmiş. Sizin yalandan başka bu halka verecek bir şeyiniz kalmamış."

‘1,5 ayda 114 büro yakıldı'

1,5 ay boyunca 114 seçim bürosunun yakıldığını belirten Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Yüzlerce arkadaşımız hastanelik oldu, kurşunlandı, satırlı saldırılara uğradı. Çalışma yürüttüğümüz alanları bizlere dar etmeye çalıştılar. Mitinglerimizi yasakladılar, bunlar yapılırken sağduyuya davet ettik. Bu saldırıları kınamalarını istedik, seçim güvenliğinden onlar sorumlu. Tek bir ses bile etmediler, kınama yapmadılar. Her gün meydanlarda bizi hedef gösterdiler. Bunun sonucunda Adana ve Mersin'de bir katliam provasıyla karşılaştık."

‘Bugün halka ettiğinizi, yarın bulacaksınız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP'yi baraj altında bırakmak için çabaladığını belirten HDP Eş Başkanı, "Yarın, öbür gün okullarda bu iki zatın yaptığı konuşmalar ibret dersi olarak okutulacak, öğrencilere utanç vesikası olarak gösterilecekler. Yarını düşünmüyorlar, utanmıyorlar. Tarihe ibret vesikası olarak geçecek konuşmalar yapıyorlar. Tarihe utanç örneği olarak geçecek saldırılardan ve siyasetten medet umuyorlar ama unutmasınlar, dünya etme bulma dünyasıdır. Bugün bu halka ettiğinizi, yarın bulacaksınız. Bunu çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP'nin her türlü engellemelere rağmen barajı aşacağını vurgulayan Yüksekdağ, "Keskin sirke küpüne zarar, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan. O meydanlarda HDP'yi baraj altında bırakmak için ırkçıların, faşistlerin, çetelerin saldırı düğmesine basarak partimizi hedef göstererek saldırı ve katliamla karşı karşıya kalmasına neden olarak kurduğunuz iktidar asla ve asla sizin olmayacak" dedi.

Kaynak: AA, DHA

aljazeeraturk

'Sisi Libya'ya silah gönderdi'

Baraj inşaatında göçük

Türkiye'nin çalınan doğası

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler