HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Digitürk'ten sonra TURKSAT o kanalları yayından kaldırdı

Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV TURKSAT platformlarından (Teledünya, Kablo TV) çıkarıldı. TURKSAT bu kararın ticari gerekçeler nedeniyle alındığını ifade etti.

Digitürk'ten sonra TURKSAT o kanalları yayından kaldırdı

Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV Digitürk'ten sonra TURKSAT'tan da kaldırıldı. Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV TURKSAT platformlarından (Teledünya, Kablo TV) kaldırıldı. Bakanlık yetkileri TURKSATın ticari bir kurum olduğunu kanalların platformlardan kaldırılma kararının da ticari gerekçelerle alındığını ifade ettiler. TURKSAT'ın Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV'yi yayından kaldırması sosyal medyada oldukça tepki topladı.

DİGİTÜRK'TEN SONRA TÜRKSAT

Geçtiğimiz haftalarda Digiturk Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S haber (Samanyolu Haber), bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV'lerinin bulunduğu 7 TV kanalını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği ile yayın ağından kaldırmıştı. Kanalların yayından kaldırılması sosyal medyada büyük tepki uyandırmıştı. Digitürk'ün yayın yasağı muhalefet partilerinin de oldukça tepkisini çekmişti.

CHP, Digitürk aboneliğini sonlandıma kararı almıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine geçtiğimiz hafta CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Cumhuriyet Halk Partisi'nin Digitürk Aboneliğini kapatma sürecini başlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Digiturk'ün bazı TV kanallarını platformdan çıkarmasına ilişkin, "Digiturk'ün aldığı kararı gözden geçirmesi gerekir. Yapmadığı takdirde sadece bizim parti değil, bu ülkede demokrasi isteyen her yurttaşın Digiturk aboneliğinden çıkması lazım, bu kadar açık, net" dedi.

Digiturk'ün savcılığın kararını dikkate almaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

"Umarım Digiturk çıkardığı 7 kanalı tekrar yayına koyar, doğrusu budur. Yapmadığı takdirde Digiturk bunun faturasını ağır öder. Nasıl mahkeme kararı olmadan 7 kanalın izlemesine yasak getirebilir. Böyle bir yetkisi yok. Savcı istedi diye olur mu? Mahkemeden karar alırlar, gereği yapılır mahkeme karar vermeden savcılığın iradesiyle 7 kanalı kapatırsanız bu ülkede demokrasi yok anlamına gelir. Dünyaya hesap veremeyiz. Digiturk'ün aldığı kararı gözden geçirmesi gerekir. Yapmadığı takdirde sadece bizim parti değil, bu ülkede demokrasi isteyen her yurttaşın Digiturk aboneliğinden çıkması lazım, bu kadar açık net."

SAMANYOLU GRUBU'NDAN YSK'YA BAŞVURU

Dijitürk, Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformdan çıkardığını açıklamıştı. Bunun üzerine Samanyolu Grubu ve MHP, YSK'ya başvuruda bulunarak Digiturk'e ceza verilmesini talep etti. YSK ise iki talebi de reddederek, kararın seçimlerle alakası olmadığını bildirdi. MHP'nin 2,5 sayfalık dilekçesinde, Anayasa'nın 79'uncu maddesi ve 298 sayılı seçimlerin genel hükümleriyle ilgili Digiturk'e ceza uygulanması yönünde talepte bulunuldu. YSK ise bu talebi reddederek, Digitüuk'un bu kararının seçimlerle ilgili bir karar olmadığı bilgisini verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler