HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dikkat! AFAD ve Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul, aniden bastıran sağanak yağışla dün adeta kabusu yaşadı. AFAD, yağışın bugün de etkisini arttıracağını belirterek uyarı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise, İstanbul ve çevresinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışın kuvvetli sağanak olarak devam edeceğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve heyelana karşı dikkatli olması istendi.

İstanbul'da şiddetli sağanak, fırtına ve dolu hayatı felç etti. Sağanak sonrası pek çok noktayı su bastı. Uzmanlar ikinci bir yağış için uyarıda bulundu. Yapılan son tahminlere göre, yağışın bugün akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Marmara'da yağışın gece saatlerinde etkisini artıracağı tahmin edildiği için ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır." denildi.

METEOROLOJİ'DEN DE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İstanbul genelinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların; İstanbul Anadolu Yakası, Yalova ve Kocaeli (Çayırova, Gebze, Darıca, Körfez, Derince, Karamürsel, Gölcük) çevrelerinde de yer yer kuvvetli olarak devam etmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji'nin uyarısında, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve heyelana karşı dikkatli olması istendi.

BUGÜN DE SÜRECEK

Meteoroloji verilerine göre bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurdun batı kesiminde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bugün İstanbul'daki hava sıcaklığının ise 28 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

DÜN HAYAT FELÇ OLDU! İŞTE GÜN BOYU YAŞANANLAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki farklı bölgelerde 20-25 dakika etkili olan şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Beklenen şiddetli yağış dün akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Önce Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmur, tüm ilçelerde etkili oldu. İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur daha sonra doluya dönüştü.

Yer yer yumruk büyüklüğünde yağan dolu araçların ve evlerin camlarını kırdı. Çatılar uçtu. Anadolu yakasında hortum meydana geldi. Yağmur kısa sürede yerini doluya bıraktı. Yumurta büyüklüğündeki dolu bazı yerlerde yumruk büyüklüğüne ulaştı. Fırtına nedeniyle evlerin çatıları uçtu, İstanbul'un pek çok bölgesinde ağaçlar devrildi.

2'Sİ AĞIR 10 YARALI

Fırtınada yaralanan yaklaşık 10 kişi Üsküdar Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne tedavi için başvurdu. Yaralılardan iki tanesinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ULAŞIM FELÇ OLDU

Bazı noktalarda diz boyu su birikintisi oluştu. Cep telefonları zaman zaman çekmedi, bazı noktalarda elektrik kesintileri yaşandı. Avrasya Tüneli geçici olarak kapatıldı. Deniz hatlarındaki bazı vapurlar yağış sırasında denizin ortasında bekledi, yolculara can yelekleri dağıtıldı.

İSTANBUL'A NE KADAR YAĞIŞ DÜŞTÜ?

Yağış kent genelinde farklı bölgelerde 20-25 dakikalık sürelerde etkili oldu. Meteoroloji istasyonlarından kaydedilen bilgiye göre, Aksaray'da metrekareye 16 kilogram, AKOM'da metrekareye 23 kilogram, Çavuşbaşı'nda metrekareye 30 kilogram, Yenibosna'da metrekareye 25 kilogram, Merter'de metrekareye 30 kilogram, Bostancı'da da metrekareye 15 kilogram yağış düştü.

FIRTINANIN HIZI 80 KİLOMETREYİ BULDU

Yağışla birlikte lodos yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgar Aksaray'da saatte 80 kilometreye ulaştı. Hava sıcaklıkları da 10 derece kadar azalarak mevsim normallerinin altına indi.

DENİZDE BÜYÜK PANİK

Karaköy-Kadıköy vapuru kayalıklara çarptı. Bandırma'dan yola çıkan Adnan Menderes adlı İDO feribotu da Yenikapı'da iskeleye yanaşırken Orhangazi adlı feribotla çarpıştığı bildirildi.

YILDIRIM YANGINLARA NEDEN OLDU

Şiddetli yağış esnasında dakikada ortalama 25 şimşek, toplamda da 372 şimşek çakarken yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi nedeniyle 2 yangın meydana geldi. Eyüp'teki odun deposu ve plastik deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yine Haydarpaşa Garı'nın kulesine vinç devrilmesi nedeniyle çıkan yangında söndürüldü. Yaralanan bir vatandaş vincin altından çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

UÇUŞLAR DURDU

Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar kısa süreli durdu. Fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından uçuşlar yine normale döndü.

TAKSİM TÜNELİ SULAR ALTINDA KALDI

Taksim tüneli sular altında kaldı. Tünel giriş ve çıkışında birçok araç mahsur kalırken büyük panik yaşandı.

MEZARLIK DUVARI ÇÖKTÜ

Şişli Pangaltı'daki Ermeni Mezarlığı'nın duvarı çökmesi sonucunda 2 vatandaş yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

AKSARAY'DA BELEDİYE OTOBÜSÜNDE BÜYÜK PANİK

Aksaray'da bir belediye otobüsü ise sular altında kaldı. Bir anda sulara gömülen otobüsteki yolcular büyük panik yaşadı. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

(AJANSLAR)


En Çok Aranan Haberler