HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dilek Öcalan milletvekili adayı oldu, ailesi duruma karşı tepkili

Dilek Öcalan, Şanlıurfa'dan milletvekili adayı oldu. Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, yeğeni Dilek Öcalan’ın milletvekili adayı olmasını sert bir dille eleştirdi.

Dilek Öcalan milletvekili adayı oldu, ailesi duruma karşı tepkili

7 Haziran'da gerçekleştirilecek 2015 Genel Seçimleri öncesinde partilerin milletvekili adayları da kesinleşti. Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan da milletvekili adayı oldu. HDP milletvekili adayları arasında yer alan Dilek Öcalan, Şanlıurfa adayları arasında 2. sırada yer aldı. Dilek Öcalan'ın 2. sırada yer aldığı Şanlıurfa'da HDP'nin 1. sıra adayı ise Osman Baydemir oldu.

HDP, seçimlere parti olarak girme kararı almasının ardından en fazla konuşulan konulardan biri de yüzde 10 barajını aşıp aşamayacağı oldu. Öte yandan HDP ise seçim çalışmalarına son sürat devam ediyor. HDP'nin milletvekili adayları belli oldu. Adaylar arasında sürpriz isimlere de yer verildi. Bunlardan biri de Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan oldu.

[

**](https://www.mynet.com/hdp-milletvekili-adaylari-kesin-listeleri-milletvekili-secimleri-oncesi-belli-oldu-110101782996)

HDP'de Eş Genel Başkanlardan Selahattin Demirtaş, İstanbul'dan aday olurken, Figen Yüksekdağ ise Van'dan aday oldu. Sırrı Süreyya Önder Ankara'dan, Altan Tan Diyarbakır'dan, Meral Danış Beştaş Adana'dan, adaylığı sürpriz olarak nitelendiren Dengir Mir Mehmet Fırat Mersin'den, Uludere olaylarında akrabalarını kaybeden Ferhat Encü ise Şırnak'tan aday gösterildi.

Şanlıurfa'da 1. sıra adayı Osman Baydemir olurken, 2. sıra adayı ise Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan oldu.

MEHMET ÖCALAN'DAN DİLEK ÖCALAN'IN ADAYLIĞINA TEPKİ

İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, HDP’nin yeğeni Dilek Öcalan’ı Şanlıurfa’da ikinci sırada aday göstermesine tepki gösterdi. Yeğeninin milletvekili adayı olduğunu tarlada çalışırken öğrendiğini ve şoke olduğunu belirten Mehmet Öcalan, "Yeğenimin adaylığını bizden gizlediler. Dilek Öcalan’ın aday olmasına karşıyım. AK Parti ve diğer siyasi partilerde olduğu gibi Abdullah Öcalan yeğenine kontenjan ayrıldığı söylentileri ortaya çıktı. Ağabeyim böyle bir şey istemedi, istemez" dedi.

Yeğeni Dilek Öcalan’ın HDP’den milletvekili adayı olmasının Abdullah Öcalan’ın tercihi olmadığını öne süren Mehmet Öcalan şöyle konuştu:

"HDP’nin aday gösterdiği Dilek Öcalan’ın dayısının isteği doğrultusunda listeye girdiği söylentileri çıktı. Ancak Dilek Öcalan’ın Abdullah Öcalan’ın bir tercihi olduğuna inanmıyorum. Dilek Öcalan’ın aday olmasını HDP ve DTK yapmıştır. Onun sorumluluğunu da biz almıyoruz. Abdullah Öcalan’ın vekillere ihtiyacı yoktur. O kendisi demokratik siyası bir mücadele veriyor ve kimseye ihtiyacı yoktur. Dilek’in aday olma hakkı var ama henüz genç ve keşke bu yola ömrünü veren insanlara sırasını verseydi."

DİLEK ÖCALAN KİMDİR?

Öcalan’ın kız kardeşi Fatma Öcalan’ın kızı olan Dilek Öcalan, Öcalan’la İmralı’da görüşerek mesajlarını aktarmıştı. 3 Ekim 1987 doğumlu olan Dilek Öcalan, Mersin Üniversitesi'nde okudu. Dilek Öcalan, Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nde de bir süre çalıştı. Genel olarak parti faaliyetlerinde yer almayan Dilek Öcalan, BDP’nin bölge partisi düzeyine çekilmesi nedeniyle ilk kez siyasete adım atıp PM’de görev almıştı.

Dilek Öcalan, dayısı Abdullah Öcalan ile ilk kez 23 Aralık 2013 tarihinde İmralı’da görüşüp, konuşmasının detaylarını medyaya aktarmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler