HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Din istismarlığı sürüyor: Kapatılan cin hastanesi yeni yerinde 'hizmete başladı'

Kamuoyunda 'cin hastanesi' adıyla gündeme gelen 'Manevi Şifa Merkezi'nin kapatılmasının ardından yeni yerinde faaliyete geçtiği öğrenildi.

Din istismarlığı sürüyor: Kapatılan cin hastanesi yeni yerinde 'hizmete başladı'

Kendilerini "Türkiye'nin ilk ve tek büyü bozma ve cin musallatı danışmanlık merkezi" olarak tanımlayan 'Manevi Şifa Merkezi' adlı din tüccarı sözde hastane, İl Sağlık Müdürlüğünün yürüttüğü inceleme sonucunda süresiz olarak kapatılmış, İkitelli’de bulunan söz konusu merkez mühürlenmişti.

İleri Haber'den Beste Sarıkaya'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı'nın daha önce merkeze herhangi bir ruhsatın verilmediğini duyurduğu sözde hastaneye irtibat numaralarından ulaşan İleri, kurumun 'geçici olarak' Beylikdüzü'nde yeniden faaliyete geçtiğini, bu hafta içinde de ruhsat alarak tekrar açılacağını öğrendi.

'Merdiven altı' olarak tabir edilen şekilde yeniden faaliyete geçtiği anlaşılan sözde hastaneden bir 'görevli' açık adres vermekten kaçınarak 'Metro market ile Koçtaş'ın oradayız' açıklamasında bulundu. Faaliyetlerinin devam ettiğini belirten 'görevli', Beylikdüzü'ne gelindiği takdirde 'müşterilerini' araçla aldıracaklarını ifade etti.

DİN TÜCCARLIĞI DEVAM EDİYOR

100 TL bakım ücreti, 400 TL de seans ücreti karşılığında 'ruhsal sıkıntılardan' kurtaracağının 'garantisini veren' sözde hastane, randevu sistemi ile çalıştıklarını dile getirerek, din tüccarlığına hız kesmeden devam ettiklerini de duyurmuş oldu.

"Büyü bozma ve cin çıkarma tedavisi" reklamı yapan sözde hastane, haklarında çıkan 'cin hastanesi' haberlerini "maksadını aşan ifadeler" olarak değerlendirmiş, "kurumumuz sadece manevi hastalıklar diye tabir ettiğimiz görünmeyen ve Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim ayetleriyle sabit olan "cin" denilen varlıkların musallatına maruz kalıp sıkıntı yaşayan kardeşlerimizin tedavilerine yönelik açılmış bir danışmanlık firmasıdır" açıklamasıyla din tüccarlığını aklamaya çalışmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler