HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış basın İstanbul'daki saldırıyı böyle gördü

Dolmabahçe'de Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından düzenlenen terör saldırısı, uluslararası basında manşetlere taşındı.

Dış basın İstanbul'daki saldırıyı böyle gördü

Saldırı, aralarında CNN ve BBC'nin de bulunduğu yayın organlarının internet sitelerinde okuyuculara manşetten duyuruldu. CNN, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına atıfta bulunarak, "Terörün en çirkin yüzü" başlığını kullandı.

Uluslararası haber ajansları da İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin gelişmeleri dakika dakika aktardı.

CNN: Türkiye'deki patlamaların ardından ülkede ulusal yas ilan edildi. ABD'nin IŞİD'le mücadelesindeki müttefiklerinden Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul'da, bir kez daha şahit olduk... Allah'ın yardımıyla, ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

BBC: İstanbul'un kalbindeki stadyum yakınlarındaki çifte patlama polisi hedef aldı. Olayda 29 kişi hayatını kaybetti, 166 kişi yaralandı.

REUTERS: İstanbul'daki bir futbol stadyumunun dışında, bir dakikadan az farkla art arda iki bomba patladı. Cumartesi gecesi yaşanan ve polisi hedef alan koordineli saldırıda 29 kişi hayatını kaybetti, 166 kişi de yaralandı. Saldırı, Türkiye'nin iki üst düzey takımının karşılaştığı maçtan kısa süre sonra gerçekleşti.

Stadın aşağısındaki yolu karşısındaki camide temizlikçi olarak çalışan Ömer Yılmaz, "Cehennem gibiydi. Dumanlar gökyüzünü kapladı. Ben caminin yanındaki kafede çay içiyordum" dedi.

Reuters'a konuşan Yılmaz, "İnsanlar masaların altına sığındı. Kadınlar ağlamaya başladı. Kafede çay içen futbol taraftarları sığınacak yer aradı. Korkunçtu" ifadesini kullandı.

ASSOCIATED PRESS: Cumartesi gecesi İstanbul'daki futbol stadyumu yakınlarında bir bomba yüklü araç ve bir canlı bombayla gerçekleştirilen çifte saldırı 29 can aldı, 166 kişiyi de yaraladı. Bu, bir dizi güvenlik tehdidiyle karşılaşan ülkeyi sarsan son büyük boyutlu saldırı oldu.

Patlamaların ardından açıklama yapan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve AB Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, saldırıyı kınadı.

Hahn, "Demokratik toplumlarda şiddetin yeri yoktur" diye tweet attı.

AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de Avrupa Birliği'nin "Türk vatandaşlarıyla dayanışma içinde olduğunu" ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler