HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış basında Recep Tayyip Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya basınındaki yansımaları kitaplaştırıldı.

Dış basında Recep Tayyip Erdoğan
Kitap Erdoğan’ın şahsında değişen ve yükselen Türkiye’nin yakın dönem tarihinin bir özeti niteliğinde.
Türkiye toplumu ve devleti 2002 yılından beri büyük bir siyaset ve zihniyet dönüşümü yaşıyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleşen bu değişim tüm dünyanın dikkatini çekmekte gecikmedi. Dünya medyası güçlü bir siyasal ve toplumsal kahraman olarak kodladıkları Erdoğan’ın biyografisini, sözleri ve hareketlerini yakından takip ediyor.
**Erdoğan ve Türkiye’nin örtüşen algıları**
Kim Ne Diyor Yayıncılık’ın hazırladığı “Dış Basında Recep Tayyip Erdoğan” adlı kitap Türkiyeli okurlar için dünya medyasındaki Recep Tayyip Erdoğan algısını mercek altına aldı. Binlerce haber bu kitap için özenle tarandı ve kronolojik alıntılar yapılarak okurların ilgisine sunuldu. Recep Tayyip Erdoğan’ı merkeze alan bu kitapla aynı zamanda Erdoğan’ın şahsında Türkiye’nin son yıllardaki uluslararası profili çıkarıldı. Türkiye’nin yükselişinin dünya medyasındaki yansımaları kaydedilmiş oldu. Değişimlerin ve krizlerin ortasındaki çalkantılı bir dünya haritasında Türkiye’nin koordinatları belirlenmiş oldu.
Kitap Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya medya okurları gözünden nasıl göründüğünü tespit ediyor. Batılı medyanın hem önyargıları hem hakkaniyeti bakış açılarını, Doğu toplumlarının model lider arayışının Erdoğan’ın şahsında tecessüm edişinin izini okurlar bu kitapta sürüyor.
**Uzmanlardan uzmanlara mektup**
Alanında uzman bir ekip tarafından 7 ay boyunca dünya çapında önemli yayınlarda Türkiye konulu haber ve makalelerin takibi ve taranmasıyla derlenen bu kitap, Türkiye’nin küresel siyasette geldiği noktanın önemini de ortaya koyuyor. Konunun uzmanları tarafından hazırlanan yine konunun uzmanlarını ve meraklılarını hedefleyen kitap zengin içeriği ile dikkat çekiyor.
Kitap, özellikle batılı medyanın kullandığı oryantalizm kokan sıfat ve kavramların teşhir edilmesi açısından anlamlı bir çaba olarak görülüyor. Kitaptaki bazı haberlerde karşımıza çıkan medya dili; Erdoğan’ın yeni Türkiye’yi inşa ederken yıktığı algıları ve önyargıları da deşifre ediyor.
Herhangi bir yoruma yer vermeden, Recep Tayyip Erdoğan hakkında küresel basında çıkmış haber ve yazılardan alıntılanan kitap bu yönüyle araştırmacılar ve akademisyenler için de kıymetli bir çalışma. Kitap rahat dili ile meraklı tüm okurlara da ulaşmayı amaçlıyor.
Dış Basında Recep Tayyip Erdoğan; Türkiye siyasetiyle yakından ilgilenen, Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel tarihini merak eden, AK Parti’nin yükseliş ve istikrar öyküsünü takip edenler için çok özel bir kaynak.
**Erdoğan’ın oy ve etki oranıyla paralel artan haberler**
Küresel farkındalığın oluşmaya ve artmaya başladığı son yıllarda; haberlerin artış oranı AK Parti’nin kurumsal ve Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel yükselişi ile paralellik arz ediyor. Kitaptan takip edildiği üzere önceleri şüpheli yaklaşımlarla örülen haberlerin dili giderek yerini hayranlık ve soğuk kanlı analizlere bırakıyor. Kitabı hazırlayan ekip, önsözde; 2011’den itibaren artan haber yoğunluğunu ve 2012’de devam eden Erdoğan ilgisini gelecekte Türkiye’nin daha da mevzu bahis olacağının bir göstergesi olarak yorumluyor.
Özetle bu kitap, politik, bölgesel ve diplomatik kriz anlarındaki tavırlarıyla Başbakan Erdoğan’ın, sadece medeniyetimiz ve kültür coğrafyamız için değil tüm dünya için bir değer olduğunu tespit ediyor.
**Kitabın künyesi**
Adı: Dış Basında Recep Tayyip Erdoğan
Yayınevi: Kim Ne Diyor
1. baskı: Mart 2012
Hazırlayanlar: Abdurrahman Tığ, İsak Baydaroğlu, Sakiye Erdem
İletişim: RNA İletişim, Celal Muhtar Sok. Nuribey Apt, No: 9/4 Kadıköy İstanbul
Tel: 0 216 545 68 36 – www.rna.com.tr


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler