HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diş hekimleri Reklam Kurulu'na takıldı

Diş hekimleri Reklam Kurulu'na takıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığı, aralarında İzmir ve Adana Diş Hekimleri Odası başkanlarının da bulunduğu bazı diş hekimlerinin internet sitelerindeki reklamlarına 'durdurma cezası' verdi.

Reklam Kurulu Başkanlığı, diş hekimlerinin kendilerine ait internet sitelerinde yaptıkları tanıtımlarda yasa ve yönetmeliklere aykırı çok sayıda reklam tespit etti. Reklam Kurulu, aralarında İzmir ve Adana Oda başkanlarının da olduğu bazı diş hekimlerinin internet sitelerindeki reklamların haksız rekabete yol açtığını bildirerek 'durdurma cezası' verdi. Reklam Kurulu'na takılanların oda yöneticileri olmaları camiada günün konusu oldu.

KURULA TAKILAN REKLAMLAR

Türk Diş Hekimleri Birliği'ni temsilen Diş Hekimi Süha Alpay'ın da yer aldığı Reklam Kurulu şikayetleri değerlendirip yaptığı incelemede; “Gülüşünüz size özeldir! Ya dişleriniz… Sadece 45 dakika içerisinde harikulade sonuçlar. Zoom!", "Dişleriniz bizimle güvende. 240 metrekarelik muayenehanemizde son teknoloji aletlerimizle 3 ünitemiz bulunmaktadır", "Eksik dişler artık sorun değil", "Dental turizm" başlığı altında, "Yepyeni bir gülüşe yolculuk; Sigorta kapsamına alınmış ağız ve diş sağlığı poliçesi olanlardansanız, siz azınlıktaki şanslı kişilerdensiniz", "Kaliteli malzeme ve nitelikli tıbbi yaklaşım ile diş hekimliğinde sanat ve sağlığı aynı çizgide buluşturuyor" gibi mesajların verilip, tanıtımların yapıldığını, klinikte yer alan cihazların fotoğraflarına yer verildiğini saptayıp, bunların ilgili yasa ve yönetmelik maddelerine aykırı olduğunu bildirdi. Kurul, internet sitesinde yer alan ifadelerin, tabip tarafından uygulanması gereken tıbbi işlemlerle ilgili olduğuna, bu nedenle söz konusu tanıtımların sağlık alanında çalışan kuruluşun faaliyetlerine ticari bir görünüm kazandırdığına, talep yaratıcı nitelikte olup, kuruluşa yönlendirme yaparak, diğer kuruluşlar açısından haksız rekabete yol açtığına karar verdi.

İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Ali Rıza Alpöz'ün “www.rizaalpoz.com, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler'in sahibi olduğu Dentfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin www.dentfa.com adlı internet siteleri Reklam Kurulu'na şikayet edilen 'yönetici' konumundaki iki diş hekimi oldu. İki oda başkanı gibi internet sitelerindeki tanıtımlarına 'reklam durdurma cezası' verilen diğer isimler ise yine İzmir Diş Hekimleri Odası'nın yöneticileri oldu. Oda Saymanı Can San'ın www.cansandental.com, Disiplin Kurulu Üyesi Yaman Yamangil'in www.izmirimimplant.net sitelerinde yayınlanan bazı reklamları durduruldu. Reklam Kurulu Başkanlığı'nın web sayfasında yayınlanarak duyurulan kararlar camiada en çok konuşulan konu oldu. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler