HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Atina'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Atina ziyareti kapsamında, Yunan mevkidaşı Evangelos Venizelos ile Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğinin yeni binasının açılışını yaptı.

Atina ATİNA (AA)- Davutoğlu, açılış töreninde, bugünkü temaslarının çok iyi geçtiğini belirterek "Atina'da kendimi evimde gibi hissediyorum. Kent merkezinde, tarihi bir binada elçiliğimizin bulunması iki ülke ve halk arasındaki güçlü dostluk ve işbirliğinin göstergesidir" dedi. Yunan hükümetine katkılarından dolayı teşekkür eden Davutoğlu, 1934'te büyükelçilik binasının Elefterios Venizelos tarafından Atatürk'etahsis edildiğini hatırlattı.

Venizelos ise Davutoğlu ile fevkalade bir işbirliği gerçekleştirdiklerini belirterek, yeni elçilik binasının Türk-Yunan ilişkilerinin yüksek düzeydeki ilişkilerini sembolize ettiğini söyledi. Venizelos, binanın Balkanlar ve Akdeniz'de komşu ve dost olan iki ülke arasında köprü teşkil ettiğini aktardı.

Davutoğlu, törenin ardından elçilik binasına komşu olan ve yanına gelerek güzel temennilerde bulunan bir Rum vatandaşı, evinde ziyaret etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler