HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rex Tillerson ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüştü. Görüşme talebi ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'dan geldiği öğrenilirken görüşmede İdlib konusunun gündeme geldiği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rex Tillerson ile görüştü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin İdlib bölgesine birlik intikali için geri sayım başlarken, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Ankara'ya telefon geldi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu aradı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye sınırının Hatay ve Kilis bölgelerinde son iki ay içinde bir çok farklı seçeneğe göre askeri hazırlık yapmıştı. Türk - Rus ve İranlı asker, diplomat ve istihbaratçıların dünkü toplantısında noktasal düzeyde saha ile ilgili varılan mutakabakatın ardından sınırdaki birliklere, "İdlib'e intikale hazır olun" talimatı verildi. Bunun üzerine dün ve bugün Reyhanlı bölgesinde askeri sevkiyat göze çarpar hale geldi. Zırhlı birlikler ile komandolar Reyhanlı sınırında konuşlandırılırken; dün ve bugün insansız hava araçlarıyla İdlib ve çevresinde yoğun biçimde keşif ve gözetleme faaliyeti yürütüldü.

Milliyet'te yer alan habere göre; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bugün Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki birliklerde denetleme ve incelemelerde bulundu.

Bu askeri hareketliliğe paralel olarak diplomasi trafiği de sürdü. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bu gün İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüşmüştü. Akşam saatlerinde ise ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Çavuşoğlu'nu telefonla aradı.


En Çok Aranan Haberler