HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Dışişleri, Trablus Büyükelçiliği'ne başvuran 500'den fazla vatandaşın, kiralanan otobüslerle 24 Temmuz günü Tunus'un Djerba kentine sevk edilerek, buradan yurda dönmelerinin sağlandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Libya'da Bingazi'de başlayan ve başkent Trablus'a sıçrayan, son dönemde de özellikle Trablus Havaalanı çevresinde yoğunlaşan çatışmaların oluşturduğu ciddi güvenlik zafiyeti dikkate alınarak,son olarak 23 Temmuz 2014 tarihinde yapılan Bakanlığın duyurusuyla, bu ülkedeki vatandaşların ülkeyi terk etmeleri kuvvetle tavsiye edildiği hatırlatılarak "Karayoluyla Tunus'a geçiş ve buradan ülkemize geliş için yapılacak düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin 24 Temmuz saat 15.00'e kadar Trablus Büyükelçiliğimize başvurmaları istenmiştir" denildi.

TRABLUS BÜYÜKELÇİLİĞİMİZ FAALİYETLERİNİ GEÇİCİ OLARAK ASKIYA ALDI

Trablus Büyükelçiliği'ne başvuran 500'den fazla vatandaşın, kiralanan otobüslerle 24 Temmuz günü Tunus'un Djerba kentine sevk edilerek, buradan yurda dönmeleri sağlandığı ifade edilerek şöyle denildi:

"Vatandaşlarımıza ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından Trablus Büyükelçiliğimiz faaliyetlerini geçici olarak askıya almıştır. Temsilciliğimizin çekirdek kadrosu Trablus'ta koşullar düzelene kadar bir süre çalışmalarını Tunus Büyükelçiliğimiz bünyesinde sürdürecektir. Başkent Trablus'ta temenni ettiğimiz sükunet ve güvenlik sağlandığında misyonumuz faaliyetlerine yeniden başlayacaktır. Misurata Başkonsolosluğumuz ise faaliyetlerini sürdürmekte olup; Libya'da kendi istekleriyle kalan vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecektir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler