HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri Bakanlığı'ndan Çipras'a: Aynen iade ediyoruz

Dışişleri Bakanlığı tarafından Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın bir soruya cevaben Türkiye'ye yönelik sözleri açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, 13 Temmuz günü Selanik'teki basın toplantısında, bir soruya cevaben ülkemize yönelik olarak kullandığı bildirilen yakışıksız ifadeler şayet doğruysa, bunları aynen iade ediyoruz.

Türkiye, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, Perşembe günü yaptığı bir açıklamaya sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, Çipras'ın "Ülkemize yönelik olarak kullandığı bildirilen yakışıksız ifadeler şayet doğruysa, bunları aynen iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, 13 Temmuz günü Selanik'teki basın toplantısında, bir soruya cevaben ülkemize yönelik olarak kullandığı bildirilen yakışıksız ifadeler şayet doğruysa, bunları aynen iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.Bakanlık şöyle devam etti:

"Bu tür ifadeler, Başbakan Çipras'ın ne şahsına ne de makamına yakışmaktadır. Bu vesileyle, Yunanistan'da yetkili makamlarda bulunanların, ülkemizi de ilgilendiren konularda sorumlu tutum sergilemeleri beklentimizi yineliyoruz."

Ajanslar


En Çok Aranan Haberler