HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri'nden Hollanda'ya tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Hollanda'ya tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, "Türkeş'in ziyaretinin engellenmesi ibret vericidir" dedi. Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu göz önüne alındığında" Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in ya da başka bir hükümet üyesinin ülkede istenmediği belirtilmişti. Açıklamada, bu kararın "Mart ayında yaşanan olayların doğal bir sonucu" olduğu vurgulanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, yazılı bir açıklama yaparak Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in ziyaretinin iyi karşılanmayacağını açıklayan Hollanda'ya tepki gösterdi. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle Türklerin yoğun olduğu Avrupa ülkelerinde de anma etkinliklerinin yapılmasının öngörüldüğünü belirten açıklamada şöyle denildi:

"Etkinliklerin amacının darbe girişimi karşısında demokrasiye sahip çıkılması ile hayatını kaybedenleri ve yaralıları Avrupa'daki Türklerle anmak. Hollanda tarafından yapılan beyan, bu ülkede demokrasi anlayışını göstermesi açısından ibret vericidir."

HOLLANDA İSTEMİYOR

Hollanda, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenecek toplantıya katılmak üzere ülkeyi ziyaret etmesini istemiyor.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu göz önüne alındığında" Türkeş'in ya da başka bir hükümet üyesinin ülkede istenmediği belirtildi.

Açıklamada, bu kararın "Mart ayında yaşanan olayların doğal bir sonucu" olduğu vurgulandı.

Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini

iptal etmesi ve ardından da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı da "istenmeyen kişi" ilan edip, Almanya'ya göndermesi büyük kriz yaratmıştı.

Türkiye, Hollanda'nın bu tavrına "misliyle karşılık verileceğini" ilan etmişti. Sadece hükümet değil, muhalefet partileri de Hollanda'ya sert tepki göstermişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler