HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DİSK Başkanı Beko: Hedef gösteriliyoruz

Beko, sendika hakkında çıkan bazı haberlere yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

ANKARA (ANKA)- DİSK ve Genel-İş Genel Başkanı Kani Beko, "Genel-İş Sendikamız için "10 bin işçiyi sattı' diyerek dergilerinde ve internet sitelerinde haber yapan ve çıkar peşinde koşanlar, gerçekle bağdaşmayan, kamuoyunu yalan yanlış beyanda bulunarak kargaşa çıkarmayı, Genel-İş Sendikamızı kamuoyunda ve emekçiler nezdinde itibarsızlaştırmayı kendilerine misyon edinmişlerdir" dedi. Beko, sendikaya yönelik basında çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulundu. Beko, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzenerji ve İzelman işverenleri ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi,işletmenin bazı işyerlerinin "grev yasağı' kapsamında olduğu gerekçesiyle Yüksek Hakem Kurulu'na (YHK) başvurmuştur. Ancak, aynı işletmenin grev yasağı olmayan işyerleri için alınmış grev kararı olduğunu ve bu kararın varlığı ile YHK İşverenin başvurusunu esastan görüşmesinin ve karara bağlamasının yasal ve hukuki bir dayanağı olmadığı ortadayken, esastan görüşüp karar vermesi bir hak ihlalidir" dedi.

Sendikada yaşananları ayrıntılı olarak uluslararası sendikal örgütlere bildirdiklerini dile getiren Beko, "PSI (Kamu Hizmetleri Enternasyonali) ve EPSU (Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları) tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ve Yüksek Hakem Kurulu'na birer mektup göndererek durumu protesto etmişler ve bu kararın, uluslararası hukuka ve sendikal sözleşmelere aykırı olduğuna dikkat çekmişlerdir" dedive şöyle devam etti:

"Yüksek Hakem Kurulu'nun hukuksuzluğunu görmezden gelerek, Genel-İş Sendikamız için '10 bin işçiyi sattı' diyerek dergilerinde ve internet sitelerinde haber yapan ve çıkar peşinde koşanlar, gerçekle bağdaşmayan, kamuoyunu yalan yanlış beyanda bulunarak kargaşa çıkarmayı, Genel-İş Sendikamızı kamuoyunda ve emekçiler nezdinde itibarsızlaştırmayı kendilerine misyon edinmişlerdir. Bu tür davranışların hiç bir anlayışla bağdaşmayacağını ve bu tür mesnetsiz söylemleri, Genel-İş Sendikası olarak kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz."

-"OLUMSUZLUĞUNSORUMLUSU KARALAMA KAMPANYASI YAPAN ÇEVRELER OLACAK"-

Avukat Taylan Tanay'ın iş sözleşmesinin sona erdirilmesi ile ilgili bazı örgütlerce yapılan açıklamalara da değinen Beko, "Yapılan haksız ithamları üzüntüyle karşılıyoruz. Tanay'ın işçilere yaptığı hizmetlerden söz edilerek yasal çerçevede de olsa iş sözleşmesinin sona erdirilmesinin dayanışma ruhuna zarar verdiği anlamına gelecek ifadeler kullanılmıştır. Sendikamızın avukatlığını yürütmüş olan Tanay'ın iş sözleşmesi konusunda sendikamızın önceden belirlenmiş, bütün personelimiz için konulmuş kurallar çerçevesinde tasarrufta bulunulmuştur. Anılan tasarruf da Sendikamızda yürürlükte bulunan ve Tanay'ın tabi olduğu İş Yasası'ndan da ileri hükümler getiren toplu iş sözleşmesi çerçevesinde yapılmıştır. Genel Yönetim Kurulu Üyelerimizin aylardır dergilerde resimleri ile adeta hedef gösterilmesi, Sendikamızın yaşadığı Olağanüstü Genel Kurulun birilerine hedef gösterilerek devam ettirildiği ve bu durum sonunda hedef tahtası haline getirilen Genel Yönetim Kurulu Üyelerimizin yaşayacağı herhangi bir olumsuzluğun sorumlusunun karalama kampanyası yapan çevrelerin olacağını ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler