HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DİSK genel başkanı hastaneye kaldırıldı

Soma'daki maden ocağı faciasını protesto etmek için yürüyüş yapan grubun önünde yer alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, müdahale sırasında fenalaştı.

İzmir'de Soma maden ocağı faciasını protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yapan işçi ve memur sendikaları, sivil toplum örgütlerinden oluşan yaklaşık 20 bin kişinin protesto yürüyüşüne, polis ikinci kez biber gazı ve TOMA'lar ile müdahalede bulundu. Grubun önünde yer alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko bu müdahale sırasında fenalaştı.

Beko, olay yerine gelen bir ambulansla hastaneye kaldırıldı. Beko'nun yanı sıra başka fenalaşanlar da oldu ve onlar da ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Beko'nun sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi verildi.

Gerginlik sürüyor.

TOMA'NIN ÖNÜNE YATTILAR

Soma faciasını protesto için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısı ile buluşan gruplar Gayrettepe'de toplandı. Gruplar Beşiktaş Fındıklı'daki SGK İl Müdürlüğü'ne yürümek isterken polis önce yürüyüşe izin vermedi. Eylemciler ise TOMA'ların önüne yatarak beklemeye başladı. Ancak daha sonra polis geri çekilerek Mecidiyeköy meydana kadar yürüme izni verdi.

Soma faciasını protesto için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla Gayrettepe'de buluşan gruplar, Beşiktaş Fındıklı'da bulunan SGK İl Müdürlüğü'ne yürümek istedi. Ancak önlem alan polis yolu kapatarak grupların yürüyüşüne izin vermedi. TOMA'lar ile önlem alan polis sık sık yürüyüşe izin verilemeyeceğini, ulusal yas gününde yürüyüş yapmanın doğru olmadığı yönünde anonslar yapıyor .

TOMA'nın önünde oturan eylemciler ise beklemeye devam ediyor. Daha sonra polis geri çekilerek Mecidiyeköy meydana kadar yürüme izni verdi.

İZMİR'DE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Öte yandan Soma'daki maden faciasını protesto etmek için yürüyen İzmirlilere polis müdahale etti. Basmana'den Konak Meydanı'na yürüyen göstericilerin önü TOMA ile kesildi. Polisin gazlı müdahalesi sonrası eylemciler ara sokaklara kaçtı. Gazdan etkilenen çok sayıda vatandaş içinde ambulanslar bölgeye sevk edildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler