HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DİSK üyelerinden Kadıköy'de eylem

Kadıköy'de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup özel istihdam bürolarına ilişkin tasarıyı protesto etti.

Kadıköy Boğa Meydanı'nda toplanan DİSK üyeleri, ellerini ve ayaklarını plastik zincirlerle bağlayarak, kurdukları darağacı önünde, bir süre slogan attı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, burada yaptığı açıklamada, tasarının kabul edilmesi halinde işçilerin yıllardır kazandığı tazminat haklarının ellerinden alınacağını savundu.

Tasarıya sonuna kadar karşı çıkacaklarını belirten Beko, "Söz konusu tasarı yasalaşması halinde işçiler bireysel ve kolektif haklarını kullanamayacak. Tam bir kölelik sistemi ortaya çıkacak. Kadın işçiler eve mahkum olacak. Bizler kadınlarımızın eve mahkum olmasına karşıyız. İşçimizin yıllardır kazandığı tazminat haklarının ellerinden alınmasına karşıyız. Daha önce çıkartılan yasalarda meydana gelebilecek sorunları dile getirmiştik. Onlarda da haklı çıktık, yine haklı çıkacağız. Bu nedenle tasarının yasalaşmasına sonuna kadar karşı çıkacağız" diye konuştu.

Grup açıklamaların ardından bir süre daha slogan atarak dağıldı.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler