HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dişleriniz için beyazlatan öneriler

Dişleriniz için beyazlatan öneriler

Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde en önemli sağlık sorunlarından biri. Hayati bir önem teşkil etmediği için yeterince özen gösterilmeyen diş bakımı, zaman içerisinde çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Bunun için önleminizi almalı, dişlerinize gereken hassasiyeti göstermelisiniz. Peki neler yapabilirsiniz?

Doğru Fırçalama

Doğru fırçalama için öncelikle diş etlerinizin zarar görmeyeceği bir diş fırçası edinmelisiniz. Orta sertlikte bir dış fırçası kullanın. Dişlerin arka kısmına da temas etttirebilmek için fırça başının çok büyük olmamasına, yani ağzınızla uyumuna dikkat edin. Dişlerinizi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere fırçalayın. Fırçalama tekniklerinin detaylarına inmek gerekirse;

Fırçalamadan önce diş fırçasını ıslatmayın ve mercimek büyüklüğünde diş macunu sıkın. Diş fırçasını 45 derecelik açıyla tutun ve diş eti hizasından bağlayarak ağız boşluğuna doğru dairesel hareketlerle fırçalayın. Ayrıca çapraz kıl yapısına sahip diş fırçalarını tercih edin.

Dış yüzeyleri fırçalarken sert darbelerden kaçının ki diş etleriniz zarar görmesin. Fırçalamayı ön dişlerden arka dişlere gelecek şekilde yapın. İç yüzeyleri fırçalarken, fırçayı yine eğik tutun ve diş etinden ağız boşluğuna doğru hareket ettirin. En sonunda da içten dışa doğru süpürme hareketi yapın. Çiğneme yüzeylerini fırçayı ileri geri hareket ettirerek temizleyin ve fırçalamayı tamamlayın. Etkin bir fırçalama işleminin iki-üç dakika sürmesi gerekmektedir. Fırçalama sırasında diş etleriniz kanıyorsa, bu yanlış fırçalamaya işarettir.

Beslenmenin Önemi

Daha beyaz, sağlam, lekesiz ve sağlıklı dişlere sahip olmak istiyorsanız asitli ve şekerli yiyeceklerden olabildiğince uzak durmalısınız. Özellikle gelişim çağındaki çocukların bu gıdalarla hiç tanışmaması, dişlerinin çok daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Sağlıklı beslenme sağlıklı dişlerin de anahtarıdır. Aynı zamanda ceviz, fındık gibi sert kabuklu kuru yemişleri dişlerinizle kırmamalı ve sert cisimlerle dişlerinizi karıştırmamalısınız. Bunlar, diş minesinin çatlamasına neden olur.

Diş Macunu Seçimi

Beslenmede yapılan hatalar kadar, yanlış diş macunu kullanımı da dişlerin zamanla lekelenmesine ve zarar görmesine yol açar. Diş macunu seçiminde ilk bakılması gereken şey florür içermesidir. Florür, doğal bir mineraldir. Diş minelerinizi güçlendirir ve asit, bakteri gibi zararlı etkilerden dişlerinizi korur.

Türk diş hekimlerinin en çok kullandığı İpana’dan beyazlık mucizesi Perfection ile tanıştınız mı? İpana 3D Perfection, 3 gün içerisinde dişinizdeki lekeleri %100’e kadar gidererek muhteşem beyazlık sağlar. En gelişmiş beyazlatıcı diş macunu olan 3 Boyutlu Beyazlık Luxe Perfection, Türkiye raflarında yerini aldı, sizin ve ailenizin diş sağlığı için özel olarak üretildi. Hemen deneyin, memnun kalmazsanız paranızın 2 katını iade alabilirsiniz. Satın almak için tıklayın.

Rutin Muayene

Dişlerinizi düzenli olarak fırçalıyor bile olsanız diş hastalıklarının önüne geçmek için yılda en az iki kere diş hekiminize muayene olmalısınız. Erken tanı pek çok hastalıkta olduğu gibi diş rahatsızlıklarında da çok önemli.

Diş İpi Kullanımı

Diş temizliğinizi diş ipiyle destekleyebilirsiniz. Dişlerinizin arasında kalan ve fırçanın erişemediği yerdeki artık yiyecekler diş ipi sayesinde çıkarılır. Bu atıkların çıkarılması çürüklerin engellenmesi açısından da faydalı. Diş ipi kullanımında dikkat edilecek şey; fırçalama işleminden sonra diş ipine geçmek ve yavaş hareketlerle diş etinizi kesmeyecek şekilde kullanmaktır.

Unutmayın; diş sağlığınız için dikkate alacağınız tüm öneriler, genel sağlığınız, estetik, konuşma ve özgüven açısından tüm hayatınızı olumlu yönde etkileyecek öneme sahiptir.

.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler