HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Disney hayranlarının eşcinsel bir karakter görmek istemesine ne anlam vermeli?

Bu kampanya Türkiye’de Disney filmlerini zora sokar mı...

Disney hayranlarının eşcinsel bir karakter görmek istemesine ne anlam vermeli?

Rick T Cartman / Mynet Haber

Tartışma film yayınlanır yayınlanmaz Quora’da başlamıştı zaten...

Frozen’da Elsa’nın, Disney filmlerinde pek de alışmadığımız şekilde gönlünü hiç bir prense kaptırmıyor oluşu, Disney hayranlarının dikkatini çekmişti. Film yayınlanır yayınlanmaz, Elsa’nın henüz kendine itiraf edememiş bir eşcinsel olup olmadığı bugüne kadar tartışıldı durdu.

Filmde karşı cinsten hoşlanmadığı kadar, kendi cinsinden de hoşlanmadığının üzerinde durdu bazıları, filmin tüm içeriğinden Elsa’nın eşcinsel olmadığının, sadece ergenliğe yeni giriş yapan bir kız çocuğu olduğunun üzerinde durdular.

Bazı hayranlar ise filmin senaristlerinin sözlerinden yola çıkarak dediler ki:

"Elsa kesin eşcinsel!"

Çünkü filmin senaristleri Elsa karakterinin yazılımı esnasında kendi hayatlarından örnekler aldıklarını açıklamışlardı, Disney ise Elsa’nın cinsel tercihi konusunda açıklama yapmayı bugün dahi reddediyor. Bu sebeplerden dolayı filmin hayranlarından bazıları, Elsa’nın hikayesinin henüz cinsel kimliğini açıklamamış bir eşcinsel için metaforlarla dolu olduğunu iddia etti.

Sonuç ne mi oldu? Elsa’nın cinsel tercihi bugün tabii ki Twitter’da trending topic!

#GiveElsaAGirlfriend (Elsa’ya bir kız arkadaş ver) hashtag’i ile kampanya başlatıldı; Twitter kullanıcıları Disney’e ikinci Frozen filminde Elsa’nın artık bir eşcinsel olması konusunda baskı yapıyorlar.

Peki neden bunu yapıyorlar?

Fikirler çok… Türkiye’den de bu hashtag’e katılım olursa, aynı Preet Bharara örneğinde olduğu gibi aşırı komik tweetler okuyacağımızdan da eminiz. Ama şimdilik daha ciddili tweetler mevcut.

Cinsel kimlikler üzerine özgürce konuşulabilen medeni ülkelere mensup insanlardan bazıları, Elsa’nın bir sonraki filmde eşcinsel olmasının çocuklara aynı cins arasında vuku bulan aşkın da gayet normal olduğunun öğretilmesi için harika olacağını söylüyorlar. Bazıları bir çocuk animasyonunda eşcinsel bir karakter izlemenin çocukları eşcinsel yapmayacağını, sadece böyle ilişkilerin her formda karşılaşılabileceğini aktaracağını ekliyorlar.

Geyik yapanlar da var tabii...

Peki biz bu konu hakkında ne düşünüyoruz?

Tabii eğitimcilerin, psikologların bu konuda söyleyeceklerini dinlemek lazım önce. Şimdilik bizim aklımıza yalnızca, politik doğruculuğu son sezonunun tamamında eleştiri merkezine koyan South Park geliyor.

Tweek ve Craig’in eşcinsel olmamalarına rağmen, Yaoi çizimlerinde eşcinsel olarak gösterilmeleri, insanların buna aşırı fazla mutlu olmaları, her halta ceza veren okul müdürünün, Tweek ve Craig’in okul içindeki kavgasını ‘sevgililer arasında sürtüşme’ olarak değerlendirip onları barıştırması... Tüm bunlar yaşanırken Tweek ve Craig’in aslında halâ eşcinsel olmaması...

Kaynaklar: Vulture.com, Pinknews.co.uk, Quora.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler